Premierul Mihai Tudose a declarat duminica seara, la Antena 3, ca s-a constituit celula de criza la nivelul Ministerului de Interne, toata lumea fiind "in alerta", atat pentru a acorda ajutor persoanelor ranite, cat si pentru a inlatura efectele furtunilor, citeaza News.ro. Premierul a aprecizat ca valoarea pabubelor va fi insemnata, anuntand ca exista bani in buget pentru calamitati, comunitatile afectete urmand a fi ajutate.

Mihai TudoseFoto: Captura Antena 3

Premierul Mihai Tudose a declarat, duminica seara, la Antena 3, ca s-a constituit celula de criza la nivelul Ministerului de Interne si se concentreaza pe acordarea primului ajutor persoanelor ranite si pe inlaturarea efectelor furtunii din judetul Timis.

"In numele meu personal si al Guvernului transmit sincere condoleante familiilor celor decedati. Din punct de vedere guvernamental, este celula de criza la nivelul Ministerului de Interne si la nivelul Prefecturii Timis", a declarat Mihai Tudose, la Antena 3.

Premierul a explicat ca sunt si copii intre raniti, unul dintre acelstia fiind deja operat. Ranitii au "traumatisme foarte severe", avand in vedere ca oamenii au fost loviti de copaci, crengi, bucati de acoperis sau panouri publicitare.

"Toata lumea este concentrata pe zona umana, de raniti. Doamna prefect coordoneaza inlaturarea efectelor din zona materiala", a precizat premierul.

Acesta a explicat ca pagubele vor fi insemnate, dar ca exista bani in buget pentru astfel de situatii.

"Noi avem in buget bani prevazuti pentru calamitati, vom ajuta comunitatile", a declarat premierul.

Acesta a mai precizat ca s-ar putea lua in discutie un sistem de transmitere a alertelor meteorologice prin intermediul companiilor de telefonie mobila.

"Terebuie sa vedem ce presupune tehnic un astfel de sistem si operatorii sa transmita avertizari", a mai spus premierul.

Acesta a afirmat ca "toata lumea este in alerta" si se incearca gasirea tuturor persoanelor care au nevoie de ajutor.

Potrivit unui bilant al Departamentului pentru Situatii de Urgenta, furtuna din judetul Timis a dus la decesul a patru persoane si ranirea altor 33.

Doua persoane au decedat in Timisoara, o persoana lovita de un panou publicitar, iar alta lovita de o creanga, si alte doua persoane au decedat, lovite de crengi, in localitatea Buzias.

De asemenea, 33 de persoane au fost ranite, printre care sase copii, raniti grav, si au necesitat ingrijiri medicale de urgenta.

Pentru gestionarea interventiilor, la nivelul ISU a fost activata grupa operativa, iar misiunile sunt in dinamica, pentru acordarea sprijinului persoanelor aflate in dificultate si inlaturarea arborilor si acoperisurilor afectate din cauza manifestarii fenomenelor meteo periculoase.