Toate subventiile, inclusiv pentru zootehnie, vor fi acordate incepand cu 16 octombrie, intr-un avans de 70%, urmand ca de la 1 decembrie sa fie data si plata regulara, a reiterat, duminica, in judetul Alba, ministrul Agriculturii, Petre Daea, transmite Agerpres.

Petre DaeaFoto: Ministerul Agriculturii

"Vom da subventia, si la zootehnie, mai devreme decat de obicei. Toate subventiile vor incepe pe 16 octombrie. Acum ne aflam in plin proces de verificare in teritoriu, se acceseaza formularele, se introduc in sistemul electronic, in asa fel incat pana pe data de 1 octombrie sa fie finalizat tot procesul de pregatire acordarii subventiilor incepand cu data de 16 octombrie. Vestea buna este ca se dau la timp subventiile si vestea si mai buna este ca subventiile sunt intr-un procent mai mare. Avem acum posibilitatea sa dam 70% ca avans, incepand ca de la 1 decembrie sa dam si plata regulara, cum se cunoaste in zona, lichidarea", a declarat ministrul Agriculturii, prezent duminica la un festival pastoral in Muntii Sebesului.

Petre Daea a mentionat ca valoarea totala a subventiilor din aceasta toamna va fi de peste un miliard de euro.

"Le vom acorda la timp si pentru fiecare specie de animale, in asa fel incat fermierii sa poata sa foloseasca aceste sume pentru executarea lucrarilor specifice zonei. Unii le folosesc pentru insamantarea culturilor, altii pentru rezolvarea problemelor specifice pasunilor, fanetelor sau sa investeasca pur si simplu in constructii adecvate pentru zootehnie", a conchis ministrul Agriculturii.