Presedintele Klaus Iohannis a semnat, sambata, decretul de decorare post-mortem a sublocotenentului Stoica Vintila Madalin, mort vineri dupa un atac cu masina capcana asupra unei patrule romanesti.

Caporalul Madalin Stoica a murit in AfganistanFoto: Facebook / MApN

"Astfel, in semn de recunostinta si apreciere pentru daruirea si curajul manifestate sub culorile drapelului national, pentru spiritul de sacrificiu dovedit in timpul executarii unei misiuni de lupta in Teatrul de Operatii din Afganistan, Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul National 'Steaua Romaniei' in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari, de razboi, sublocotenentului Stoica Vintila Madalin", informeaza Cotroceniul.

Decorarea a fost facuta la propunerea ministrului Apararii Nationale, Mihai-Viorel Fifor.

Unul dintre militarii romani raniti in atacul cu masina capcana din Afganistan dimineata a murit, a informat vineri Ministerul Apararii Nationale.

Caporalul Madalin Stoica, in varsta de 41 de ani, era casatorit si avea un copil. Se afla la prima misiune in teatrele de operatii.

Madalin a cazut la datorie in urma unui atac cu masina capcana asupra patrulei din care facea parte.

Fifor, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Madalin Stoica si a inaintat Presedintelui Romaniei propunerea de a-i conferi Ordinul Steaua Romaniei in grad de Cavaler, pentru militari, cu insemn de razboi.