Aproape 17 tone de rapane, peste 200 de kilograme de peste si setci in lungime totala de peste un kilometru au fost indisponibilizate de politistii Serviciului ,,Delta Dunarii", in urma unei actiuni anti-braconaj, informeaza Inspectoratul general.

In perioada 13 - 15 septembrie a.c., politistii Serviciului de Politie ,,Delta Dunarii" au actionat in Delta Dunarii si pe Marea Neagra pentru protejarea fondului piscicol si prevenirea braconajului.

In urma actiunilor desfasurate, echipele de control au constatat 4 infractiuni prevazute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul si acvacultura, fapte pentru comiterea carora sunt cercetate 12 persoane si au aplicat 6 sanctiuni contraventionale.

De asemenea, au indisponibilizat si confiscat 16.850 kg. derapane, 202,6 kg. de peste, 3 beam-trawl (unealta de pescuit marin), o setca din plasa tip monofilamentinlungime de 40 m., 26 de setci din plasa de fir textilin lungime de1040 m., 3 vintire de balta si 3 nave de pescuit comercial maritim.

La actiune au participat reprezentanti ai Asociatiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

Intr-unul dintre cazuri, la data de 14 septembrie a.c., politistii au depistat patru persoane, din Constanta, in timp ce se aflau la bordul unei nave de pescuit comercial si desfasurau activitate de pescuit comercial pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, fara a fi autorizati in acest sens.

In momentul constatarii, la bordul navei de pescuit comercial a fost descoperita cantitatea de 4.750 kg. de rapane ce au fost ridicate in vederea confiscarii si predate spre valorificare.

Nava si unealta de pescuit au fost indisponibilizate, asupra acestora urmand a se dispune masuri legale, iar in cauza a fost intocmit dosar penal.