Politistii de frontiera aradeni din cadrul Sectorul Politiei de Frontiera Curtici au depistat nouasprezece cetateni din Irak, solicitanti de azil in Romania, care au incercat sa iasa ilegal din tara, informeaza Politia de Frontiera.

Irakieni care au incercat sa treaca ilegal in UngariaFoto: Politia de Frontiera

In data de 15.09.2017, in jurul orei 05.45, in cadrul unei actiuni specifice pentru combaterea migratiei ilegale, politistii de frontiera din carul Sectorului PF Curtici au observat nouasprezece persoane care se deplasau pe jos, pe camp, spre Ungaria.

Persoanele in cauza au fost retinute la aproximativ 500 de metri interior fata de linia de frontiera si au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Curtici pentru cercetari.

Astfel, s-a stabilit ca cei in cauza sunt cetateni din Irak, patru femei, unsprezece barbati si patru minori, solicitanti de azil in Romania, adultii avand varste cuprinse intre 23 si 37 de ani, iar minorii intre 2 si 16 ani.

La cercetari, cetatenii irakieni au declarat ca intentionau sa ajunga intr-un stat din Spatiul Schenghen si au recurs la aceasta metoda pentru ca nu posedau o viza valabila. Au mai relatat ca s-au deplasat cu autoturisme taxi pana in localitatea Curtici, de unde si-au continuat calatoria pe jos pana in momentul retinerii.

Politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor in cauza si au intocmit actele de urmarire penala pentru savarsirea infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale care se impun.