Site-ul luju.ro prezinta mai multe mesaje telefonice in care procurorul Mircea Negulescu de la DNA Prahova ii spunea Andreei Cosma, fiica sefului CJ Prahova Mircea Cosma, ca "a gresit" in dosarul in care il retinuse pe tatal acesteia si ca Mircea Cosma "va castiga la Inalta Curte". Negulescu ii explica in mesaje Andreei Cosma ca "i-am zis si ca imi pare rau pentru situatia creata si cum a fost atunci la retinere ca sa nu fie suparat pe mine" si ca "nu pot sa iti spun mai multe doar ca asa a fost directia in 2013".

Mesajele schimbate pe WhatsApp si publicate de luju.ro arata ca procurorul Negulescu i se adresa Andreei Cosma cu apelativele "iubi" si "printesa mea".

Mesajele au fost prezentate la Inalta Curte de Vlad Cosma, fratele Andreei Cosma si fost deputat PSD. Vlad Cosma a scris ca procurorul Negulescu ar fi deschis dosare penale pe numele sau, al surorii sale si al tatalui sau pentru ca Andreea Cosma nu a vrut sa-i accepte avansurile: "Dorinta procurorului Negulescu de a face rau familiei Cosma porneste, de fapt, dintr-o razbunare fata de sora mea, Cosma Andreea, cu care si-a dorit o relatie personala. Pasiunea lui Negulescu pentru sora mea incepe in anul 2013, insa Andreea Cosma nu raspunde invitatiilor acestuia in modul in care el si-ar fi dorit. Drept urmare, pentru a se razbuna, procurorul ii face un dosar surorii mele, ii perchezitioneaza domiciliul si ii da control judiciar timp de cateva luni, cu obligatia ca aceasta sa nu poata sa paraseasca orasul Ploiesti. Totodata ii ridica in mod ilegal toata arhiva biroului notarial (peste 10.000 de acte notariale) si reuseste in acest fel sa ii suspende activitatea. (Acest dosar a fost clasat in cele din urma). Acesta este si momentul in care procurorul Negulescu demareaza si dosarul in care eu si tatal meu am fost trimisi in judecata. Dupa acest episod, sperand ca nu va mai fi refuzat, procurorul Negulescu reia propunerile facute surorii mele, propuneri concretizate prin vizite la biroul notarial al acesteia, cadouri, flori si diverse invitatii in vacante", potrivit declaratiei prezentate de Luju.ro.

Reamintim ca presedintele Consiliului Judeten Prahova, Mircea Cosma (sef al PSD Prahova), a fost retinut de procurorii DNA pentru trafic de influenta in 11 februarie 2014. Mircea Cosma a fost retinut intr-un dosar in care fiul sau, deputatul Vlad Cosma, era acuzat ca ar fi luat mita 1 milion de euro. Mircea Cosma a fost condamnat de magistratii Curtii Supreme la 8 ani de inchisoare, in timp ce fiul sau, deputatul Vlad Cosma, a primit 5 ani de inchisoare. Sentintele nu sunt definitive.

Procurorul Negulescu a demisionat in luna februarie din magistratura, insa in luna martie plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins cererea de demisie a fostului procuror la DNA Ploiesti. Negulescu este in n prezent la Parchetul Judecatoriei Campina, suspendat din functie, in conditiile in care Inspectia Judiciara a stabilit ca acesta a savarsit abateri disciplinare. Raportul inspectiei urmeaza sa fie discutat de Sectia pentru procurori, care va decide cu privire la raspunderea magistratului, dar pana acum n-a fost luata o decizie. Negulescu a contestat in justitie atat decizia CSM de suspendare din functie cat si decizia CSM prin care i s-a respins demisia din magistratura. Ambele procese sunt inca pe rol.