Peste 5 milioane de lei, in valuta si lei, 6 autoturisme si doua seifuri au fost indisponibilizate de politistii din Ilfov, in urma celor 41 de perchezitii efectuate ieri, la persoane si firme banuite de evaziune fiscala si spalarea banilor prin activitati de schimb valutar, iar 11 persoane au fost retinute, informeaza Politia Romana.

Marti, politistii au efectuat 41 de perchezitii domiciliare la locuintele unor persoane si la sediile unor societati comerciale care desfasoara activitati in domeniul schimbului valutar. Activitatile au vizat 2 grupari infractionale formate din 22 de persoane, din Ilfov, Bucuresti si Constanta, banuite de comiterea infractiunilor de evaziune fiscala si spalarea banilor.

In fapt, una dintre grupari ar fi efectuat activitati de schimb valutar la negru intr-un complex comercial din localitatea Dobroesti, judetul Ilfov, schimband in valuta leii obtinuti prin evaziune fiscala de administratorii unor societati comerciale din respectivul complex.

Membrii celeilalte grupari ar fi detinut mai multe case de schimb valutar in municipiul Constanta, banii proveniti din evaziune fiscala ajungand la acestia prin alte persoane implicate, fiind, de asemenea, schimbati in valuta, scopul final fiind eludarea bugetului de stat.

Valuta astfel obtinuta ar fi fost trimisa in Republica China prin intermediul unor, sumele fiind astfel supuse procesului de spalare a banilor.

Perchezitiile au fost efectuate pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Ilfov si Constanta, la activitate participand aproximativ 130 de politisti.