Procurorii DIICOT Ploiesti efectueaza, miercuri, 23 de perchezitii domiciliare intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani, in care ar fi vizata firma Alka, prejudiciul creat prin activitatea infractionala fiind de aproximativ 50 milioane lei, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Potrivit acestora, descinderile au loc la membrii a doua grupari infractionale, in Bucuresti si in judetele Ilfov, Suceava, Ialomita, Vrancea, Constanta si Harghita, 45 de persoane urmand a fi duse la audieri.

Pana la aceasta ora, anchetatorii au descoperit la perchezitii sumele de 480.000 de lei, 120.000 de euro si 2.700 de dolari.

Sursele citate au precizat ca perchezitii au loc si la domiciliul suspectului Ady Hirsch, director al grupului Alka, si la SC International Cash Services Ifn.

UPDATE Ce precizari face compania Alka:

"De peste 20 de ani, de cand este prezenta pe piata din Romania, Alka a respectat intotdeauna legislatia in vigoare. Suntem o companie serioasa si responsabila, iar activitatea noastra sustine in mod direct peste 600 locuri de munca.

Pentru noi, reputatia nepatata este cel mai de pret lucru, iar acest aspect reiese din intreg comportamentul nostru de afaceri.

Precizam ca domnul Ady Hirsch, CEO Alka, nu se afla printre persoanele asupra carora s-au gasit sume de bani sau documente asociate acestei investigatii.

Atat domnul Ady Hirsch, cat si compania Alka sunt la dispozitia autoritatilor cu toate datele necesare pentru a putea conduce o investigatie corecta, bazata pe informatii total transparente. Suntem primii care sunt interesati sa se faca lumina in aceasta situatie".