Pompierii din judetele Hunedoara, Alba, Gorj si Sibiu intervin si pe parcursul noptii de marti spre miercuri pentru stingerea incendiului izbucnit la o fabrica de vopseluri din Orastie, iar reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Hunedoara anunta ca a fost redusa aria afectata de foc, potrivit news.ro.

Potrivit unui comunicat de presa transmis marti noapte de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Hunedoara, efectivele sporite de pompieri din judetul Hunedoara si echipajele sosite in sprijin din judetele Alba, Gorj si Sibiu, insumand peste 40 de pompieri, intervin, pe timpul noptii, cu spumogen dispersat cu tunurile aflate in dotarea a 11 autospeciale de stingere.

"Eforturile sustinute ale pompierilor au dus la reducerea ariei afectate de incendiu si la stoparea propagarii arderii la alte obiective de pe platforma industriala", mentioneaza ISU.

Totodata, pe timpul noptii efective de jandarmi se vor afla in zona locuintelor din care a fost evacuata populatia, precum si in zona Salii de sport din Orastie, unde au fost cazate o parte din persoanele evacuate.

"Comitetul local al municipiul Orastie a decis evacuarea a peste 370 de oameni din cinci blocuri, cu 185 de apartamente, precum si din 25 de locuinte situate pe strazile Nicolae Titulescu si Campul Nou, din apropiere de locul producerii incendiului. Majoritatea oamenilor au preferat sa mearga la rude, in timp ce alte persoane au fost transportate la Sala de sport din municipiul Orastie", mai arata sursa citata.

Agentia pentru Protectia Mediulu Hunedoara a amplasat un echipament fix pentru monitorizarea calitatii aerului. Operatiunea se va realiza din ora in ora, monitorizarea urmand sa continue timp de o saptamana si dupa lichidarea incendiului.

Incendiul a izbucnit in jurul orei 17.00 la fabrica Terpena din Orastie si a cuprins o hala cu patru niveluri in care se prelucreaza vopseluri si unde erau depozitate uleiuri minerale si alte produse chimice, suprafata afectata fiind de aproximativ 5.000 de metri patrati.

In hala se aflau cinci persoane - una dintre acestea a suferit arsuri grave, iar celelalte patru s-au intoxicat cu fum.

Autoritatile locale au dispus evacuarea oamenilor din zona din cauza fumului, primele masuratori facute de specialisti aratand "o alterare a calitatii aerului, ceea ce reprezinta un risc pentru sanatatea populatiei".