Autoritatile locale avertizeaza ca exista un risc pentru sanatate populatiei din cauza poluarii, in urma incendiului de la fabrica de vopseluri din Orastie, acesta fiind motivul pentru care au fost evacuate aproximativ 300 de persoane. De asemenea, autoritatile anunta ca a fost suplimentat numarul echipajelor care intervin pentru stingerea focului, potrivit news.ro.

"Din primele masuratori facute de specialisti a rezultat o alterare a calitatii aerului, ceea ce reprezinta un risc pentru sanatatea populatiei, iar pentru a reduce timpul de expunere la acest risc incepand cu ora 21.00 Comitetul local din municipiul Orastie a decis evacuarea populatiei din cinci blocuri cu 185 de apartamente situate in apropiere de locul producerii incendiului", se mentioneaza intr-un comunicat de presa transmis marti seara de Centrul Judetean de Comunicare si Informare Publica Hunedoara.

Potrivit sursei citate, majoritatea celor 300 de oameni din aceste blocuri a preferat sa mearga la rude, in timp ce alte persoane au fost transportate la sala de sport din municipiul Orastie.

Jandarmii si pompierii actioneaza pentru evacuarea populatiei din cele cinci blocuri, iar zona va fi pazita apoi de jandarmi.

De asemenea, autoritatile locale mai anunta ca numarul echipajelor care intervin pentru stingerea incendiului a crescut, astfel ca in prezent actioneaza peste 40 pompieri, 26 jandarmi si 12 politisti, precum si politisti locali din municipiul Orastie.

Incendiul a izbucnit in jurul orei 17.00 la fabrica Terpena din Orastie si a cuprins o hala cu patru niveluri in care se prelucreaza vopseluri si unde erau depozitate uleiuri minerale si alte produse chimice, suprafata afectata fiind de aproximativ 5.000 de metri patrati.

In hala se aflau cinci persoane - una dintre acestea a suferit arsuri grave, iar celelalte patru s-au intoxicat cu fum.