Sute de angajati din scolile aradene au protestat, luni, la deschiderea anului scolar, purtand banderole albe sau ecusoane in piept pe care au scris cuvantul "protest", ei dorind sa atraga astfel atentia asupra subfinantarii sistemului educational si nerespectarii programului de guvernare, potrivit News.ro.

Cateva sute de profesori, invatatori, educatori si angajati pe posturi nedidactice din scolile aradene, toti membri ai Sindicatului Democratic din Invatamant (SDI), au protestat la deschiderea anului scolar in zeci de scoli.

Presedintele SDI Arad, Danut Ienesescu, a declarat luni ca sute de angajati au purtat pe brate banderole si pe piept ecusoane pe care au scris cuvantul "protest": "Acest mod de a protesta a fost ales pentru a atrage atentia clasei politice ca, pentru a avea un invatamant de calitate, este nevoie de o finantare corespunzatoare. Ne-am saturat de baile de multime facute de politicieni cu ocaziile prilejuite de festivitatile inceputului si sfarsitului de an scolar, cand fac o multime de promisiuni pe care, de obicei, nu le respecta."

Intr-un comunicat transmis, ulterior, de SDI Arad se arata ca "prevederile din Programul de guvernare privind acordarea voucherelor de vacanta incepand cu vara anului 2017 si a cresterii salariale din ianuarie 2018 s-au dovedit promisiuni neonorate."

"Nici macar ultima promisiune, cea privind cresterea salariala de 50% pentru anul 2018, nu va fi pusa in practica. Pozitia in grila de salarizare a cadrelor didactice este una umilitoare. De asemenea, nu exista sume pentru plata sentintelor judecatoresti in anul 2017. Sunt cateva dintre motivele pentru care, noul an scolar a debutat cu o manifestare de protest", se mai arata in comunicat.

Sindicalistii aradeni ameninta ca "in situatia in care Guvernul Romaniei nu da curs solicitarilor salariatilor din invatamantul preuniversitar, luna octombrie va debuta cu noi manifestari de protest".

SDI Arad are aproape 5.500 de membri, adica peste 95% din angajatii scolilor din judet.