Judecatorii Tribunalului Arad au decis, luni, prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventiva emis pe numele maiorului SRI Ciprian Sabin Mares, acuzat de trafic de droguri impreuna cu interlopul Eduard Palincas, pentru care, de asemenea, a fost prelungita durata masurii arestarii preventive, anunta News.ro.

Procurorii DIICOT Arad cerusera Tribunalului Arad prelungirea mandatelor de arestare in dosarul de trafic de droguri in care principalii suspecti sunt maiorul SRI Ciprian Sabin Mares - seful Departamentului Antidrog din Serviciul Judetean de Informatii Arad - si interlopul Eduard Palincas.

Maiorul SRI arestat era chiar seful Departamentului Antidrog din Serviciul Judetean de Informatii Arad.

"Prin incheierea penala din data de 11 septembrie 2017, judecatorul de drepturi si libertati a admis propunerea formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Arad si, in consecinta, a dispus prelungirea duratei masurii arestarii preventive a celor doi inculpati, ambii arestati preventiv in Centrul de Retinere si Arestare preventiva al Inspectoratului de Politie Judetean Arad, pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 17.09.2017 si pana la data de 16.10.2017, inclusiv", a declarat purtatorul de cuvant al Tribunalui Arad, Diana Daraban.

De asemenea, instanta a respins cererea formulata de unul dintre inculpati, privind inlocuirea masurii arestului preventiv cu masura arestului preventiv la domiciliu.

Solutia instantei aradene nu este definitiva, iar impotriva acesteia se poate formula contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare.

Maiorul SRI Ciprian Sabin Mares si complicele sau Eduard Palincas au fost arestati preventiv pe 18 august.

Potrivit DIICOT, in perioada 11 - 16 august, la date diferite, maiorul SRI a vandut in doua randuri droguri de risc (100 de grame de cannabis), respectiv de mare risc (6 grame de cocaina), cu sumele de 2.050 de lei, respectiv 600 de euro (din care a primit 300 de euro).

De asemenea, in 17 august, intre orele 19.45-20.50, Mares a vandut droguri de risc (100 de grame de cannabis), cu suma de 400 euro si 200 lei, respectiv a detinut droguri de risc (250 de grame de cannabis), fara drept si in scop de comercializare, in imobilul sau situat in municipiul Arad, el fiind prins in urma unui flagrant.

Palincas este acuzat de procurorii DIICOT ca pe 18 august a vandut droguri de risc (300 de grame de cannabis), cu suma de 6.000 de lei, respectiv a detinut droguri de risc (100 de grame de cannabis), fara drept si in scop de comercializare, in autoturismul sau, fiind prins in flagrant de catre anchetatori.

Cei doi fusesera retinuti in urma a patru perchezitii, una avand loc la sediul SRI Arad, in biroul maiorului Ciprian Sorin Mares, iar alta acasa la acesta. Maiorul SRI arestat era chiar seful Departamentului Antidrog din Serviciul Judetean de Informatii Arad.

Eduard Palincas (41 de ani) era vizat de mai multa vreme de catre anchetatori, fiind considerat un "dealer" de droguri in regiune.

Palincas are antecedente penale, iar in 2001 a fost retinut intr-un caz similar. La vremea respectiva, ofiterii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Timisoara au prins in flagrant trei barbati, intre care Palincas, care incercau sa vanda aproximativ un kilogram de marijuana. In 2002, Palincas a fost condamnat de Tribunalul Arad la opt ani de inchisoare.