Presedintelui Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Simion Hancescu, a transmis duminica un mesaj elevilor prin care isi exprima regretul fata de faptul ca incep anul scolar cu probleme vechi, precum scoli nemodernizare, banci fara manuale si programe depasite. Totodata, acesta a subliniat ca este rusinos ca Romania sa aloce cei mai putini bani educatiei din UE si ca sindicalistii vor demara proteste daca nu sunt respectate promisiunile privind majorarea salariilor.

"Din pacate, incepe un nou an scolar, cu probleme vechi de zeci de ani, asa cum sunt multe dintre scolile in care invata unii dintre voi, nemodernizate, cu banci scorojite, cu biblioteci sau laboratoare goale. Si tot goale vor fi si bancile, in prima zi de scoala, pentru unii dintre voi, care nu vor primi manuale", a scris Simion Hancescu in mesajul transmis elevilor.

Totodata, acesta a reamintit ca in educatie nu poti face performanta cu profesori care nu sunt platiti corect, cu profesori umiliti.

"FSLI va face tot posibilul ca nici actualii guvernanti sa nu isi bata joc de angajatii din invatamant. Am trimis un ultimatum Guvernului Tudose si asteptam, pana pe 25 septembrie, un raspuns ferm. In caz contrar, incepem protestele.

Este rusinos, domnilor care conduceti tara, ca cifrele sa ne arate ca Romania este tara din U.E.care aloca cei mai putini bani pentru educatie: 248 de euro pe cap de locuitor, in conditiile in care media este de 1.400 de euro.

Este rusinos ca astazi nu avem o coerenta in programele scolare, ca sunt depasite de realitatea de pe piata muncii. Este grav ca avem scoli care se deschid, desi nu au avizul ISU. Este revoltator ca un profesor debutant castiga cat un muncitor necalificat", a mai scris presedintele FSLI.