Guvernul a taie finantarea stimulentelor educationale (tichete sociale), acordate prescolarilor proveniti din familii devaforizate si a programului masa calda, la solicitarea directiilor generale regionale ale ANAF, in baza datelor transmise de primarii, potrivit proiectului de rectificare bugetara.

Astfel, potrivit proiectului de rectificare bugetara, finantarea stimulentelor educationale acordate copiilor din familii defavorizate in scopul stimularii participarii la invatamantul prescolar, va fi diminuat cu suma de 7,5 milionae de lei, la solicitarea solicitarea directiilor generale regionale ale finantelor publice/administratiilor judetene ale finantelor publice, in baza datelor transmise de unitatile administrativ-teritoriale.

Totodata, se are in vedere, "diminuarea finantarii cheltuielilor privind acordarea unui suport alimentar, potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 72/2016 privind aprobarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru prescolarii si elevii din 50 de unitati de invatamant preuniversitar de stat, cu suma de 18,1 milioane lei, la solicitarea directiilor generale regionale ale finantelor publice/administratiilor judetene ale finantelor publice, in baza datelor transmise de unitatile administrativ-teritoriale", arataproiectul rectificarii bugetare.

Deocamdata nu am reusit sa verificam care sunt motivele diminuarii finantarii, daca este vorba de abandon scolar, migratie sau alte motive, dar vom reveni cu amanunte.