Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale (ASSMB) va asigura personal medical in cabinetele din toate unitatile de invatamant, printr-o redistribuire temporara a personalului existent si cu respectarea prevederilor legale, in vederea efectuarii examenelor de triaj epidemiologic, a informat Primaria Capitalei, prin intermediul unui comunicat.

"Facem precizarea ca, pentru a solutiona problema deficitului de personal din cadrul cabinetelor scolare, s-a stabilit, in urma solicitarilor ASSMB si a discutiilor dintre primarul general, Gabriela Firea, si ministrul Sanatatii, Florian Bodog, ca la urmatoarea rectificare bugetara sa se asigure sumele necesare pentru scoaterea la concurs a tuturor posturilor vacante din medicina scolara. In ceea ce priveste buna functionare a cabinetelor din unitatile de invatamant, mentionam ca, pana in prezent, s-au realizat achizitiile pentru materialele sanitare si dezinfectanti. De asemenea, sunt in desfasurare procedurile de achizitii pentru utilarea cabinetelor stomatologice scolare cu unituri dentare si cu sterilizatoare cu aburi-autoclave", a mentionat sursa citata.

Conform PMB, in aceasta perioada, au avut loc intalniri cu reprezentantii Ministerului Sanatatii pentru aprobarea unor modificari ale legislatiei in vigoare, pentru a se permite autoritatilor locale sa achizitioneze materialele sanitare necesare cabinetelor stomatologice, dar si pentru actualizarea conditiilor necesare pentru desfasurarea activitatii unui cabinet scolar.

"De asemenea, in vederea asigurarii unei activitati corespunzatoare a cabinetelor scolare, ASSMB si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti au semnat un parteneriat, astfel incat colaborarea dintre personalul medical si conducerea unitatilor scolare sa fie cat mai eficienta", a mentionat Primaria Capitalei, potrivit Agerpres.

Pe 5 septembrie, Gabriela Firea a precizat ca 2017 este primul an in care a obtinut de la ministerele de resort bugetul necesar pentru cei 230 de medici si asistenti care isi desfasoara activitatea in unitatile de invatamant din Capitala.

"Este primul an in care Capitala a obtinut sprijin de la Guvern, prin ministerele Sanatatii si de Finante (...) am obtinut buget pentru cei 230 de medici si asistenti de la medicina scolara, pentru unitatile de invatamant din Capitala. De un an de zile am batut la portile Guvernului, am discutat cu toti fostii ministri si prim-ministri (...) si nu am reusit rezolvarea acestei probleme decat acum", a precizat primarul general in cadrul Comandamentului pentru pregatirea noului an scolar, convocat la sediul Primariei.