A patra editie a Intalnirii Internationale a Tinerilor Ortodocsi (ITO 2017), la care au participat peste 5.000 de tineri, potrivit organizatorilor, s-a incheiat la inceputul acestei saptamani la Iasi, prin predarea stafetei organizatorilor urmatoarei editii, Arhiepiscopia Sibiului, scrie basilica.ro.

ITO 2017Foto: basilica.ro

La eveniment a fost prezent Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, precum si alti ierarhi din tara si strainatate.

Tema editiei din 2017 a fost "Tanarul in cautarea libertatii".

"Si pentru ca s-a vorbit atat de mult in aceste zile de libertate, putem spune ca omul bun este un om liber, omul care iarta e un om liber, omul care se roaga e un om liber, omul care are curaj e un om liber, omul care este entuziast e un om liber si omul care are credinta e un om liber.

Va doresc sa va hraniti libertatea din bunatate, din iertare, din rugaciune, din curaj si mai ales din credinta cea dreapta!", a spus IPS Teofan.

Intalnirea Internationala a Tinerilor Ortodocsi de anul acesta, ce s-a desfasurat la Iasi intre 1 si 4 septembrie, a fost organizata de Departamentul de Tineret din cadrul Sectorului de Misiune, Statistica si Prognoza Pastorala al Arhiepiscopiei Iasilor si Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani (ASCOR), filiala Iasi.