Judecatoarea Ana Maria Dascalu a fost inlocuita din completul C2, care judeca, printre altele, dosarele Dragnea, Tariceanu, Oprea si Dan Sova, deoarece in data de 31 octombrie ii expira avizul anual de la CSM pentru mentinerea in functie si pentru a da posibilitatea magistratilor sa motiveze, pana la data incetarii activitatii, hotararile judecatoresti pronuntate in dosarele la solutionarea carora a participat.

Precizarea a fost facuta de Biroul de informare si relatii publice al Inaltei Curti, dupa ce ieri s-a decis reluarea de la zero a proceselor lui Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, in urma pensionarii judecatoarei Ana Maria Dascalu.

"Avand in vedere ca la data de 31.10.2017 urmeaza sa expire avizul anual pentru mentinerea in functie a doamnei judecator Ana Maria Dascalu, Colegiul de Conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, la data de 28 iunie 2017, a hotarat ca incepand cu data de 4 septembrie 2017, odata cu reluarea activitatii dupa terminarea vacantei judecatoresti, doamna judecator sa fie inlocuita din compunerea Completului C2 cu unul din judecatorii promovati la instanta suprema in urma concursului organizat de Consiliul Superior al Magistraturii in perioada ianuarie - 31 mai 2017", se arata in acest comunicat.

ICCJ precizeaza ca "masura a fost adoptata in considerarea stadiului procesual al cauzelor aflate in cursul cercetarii judecatoresti si pentru a-i da posibilitatea magistratului sa motiveze, pana la data incetarii activitatii, hotararile judecatoresti pronuntate in dosarele la solutionarea carora a participat".

Potrivit sursei citate, dosarele lui Dragnea si Tariceanu "au fost repartizate aleatoriu, in sistem informatic", cu respectarea dispozitiilor legale.

La data inregistrarii celor doua dosare, judecatoroarea Ana Maria Dascalu, care face parte din compunerea Completului C2, se afla in activitate in baza avizului anual pentru mentinerea in functie, acordat de Consiliul Superior al Magistraturii, mai arata Inalta Curte.