Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a aprobat, astazi, prin ordin, manualele scolare de clasa a V-a pentru Istorie, Educatie tehnologica, Informatica, Limba engleza (limba moderna 2) si Limba engleza (limba moderna 1) - studiu intensiv. Manualele urmeaza sa fie livrate in scoli la inceputul lunii octombrie, potrivit unui comunicat al Ministerului Educatiei.

manualeFoto: Hotnews

Ministrul a aprobat manualele, "in urma rezolutiilor formulate de Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC) pe marginea contestatiilor depuse de editurile participante la licitatia organizata de Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE) in cursul acestui an".

Potrivit Ministerului, manualele, aprobate astazi, urmeaza sa fie depuse joi, la Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE), alaturi de versiunile digitale corespunzatoare.

"Ulterior, acestea vor fi incarcate pe platformamanuale.edu.ro, iar in perioada 11-15 septembrie, cadrele didactice care predau la clasa a V-a isi vor exprima optiunile in raport cu oferta existenta. In functie de aceste optiuni, Ministerul Educatiei Nationale va semna contractele cu editurile furnizoare. Calendarul de distributie prevede livrarea tirajelor catre scoli la inceputul lunii octombrie", anunta Ministerul.

Manualele scolare pentru cele cinci discipline se adauga celor aprobate la inceputul lunii august pentru sapte discipline din loturile care nu au facut obiectul contestatiilor.

"Din cele 25 de loturi de manuale ofertate in cadrul licitatiei organizate de Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE), pentru cele sapte discipline nu au fost depuse contestatii, astfel ca in data de 25 iulie au putut fi parafate acordurile-cadru cu editurile castigatoare", precizau reprezentantii Ministerului, in august, intr-un comunicat de presa.