Neurochirurgul Ionut Gobej, unul dintre cei doi medici demisionari de la Spitalul Colentina, a declarat, miercuri, in urma discutiilor cu primarul Capitalei, Gabriela Firea, care a mers la unitatea medicala, ca nu va renunta la demisie, insa va veni la spital daca i se va permite, pentru a-si oferi ajutorul, scrie News.ro.

"Astazi (miercuri, n.r.) am avut consultatii de dimineata cu pacientii mei si au fost preluati de colegii mei, cu promisiunea ca, daca mi se va permite, voi veni in spital sa ajut atunci cand va trebui, insa fara a renunta la demisie. Nu avem pacienti acuti, care sa necesite o interventie. Am avut programati pentru interventie astazi, i-am programat pentru zilele urmatoare, dar fara a exista pericol pentru pacienti din cauza aceste amanari", a declarat Ionut Gobej.

El a facut aceste declaratii la finalul discutiilor cu primarul Capitalei, Gabriela Firea. Aceasta a mers miercuri la Spitalul Colentina, in urma scandalului creat dupa demisia neurochirurgilor Ionut Gobej si Dorin Bica, si a anuntat ca managerul interimar al unitatii, Silvi Ifrim, si-a dat demisia de onoare.

Medicii Ionut Gobej si Dorin Bica de la Spitalul Colentina au demisionat, luni, dupa ce au acuzat au fost nevoiti sa refuze iipacienti cu tumori cerebrale complexe din cauza lipsei si a pierderii de personal, a programului operator restrictionat si a lipsei de consumabile si medicamente. Acestia au acuzat ca de situatia respectiva este vinovata Silvi Ifrim, managerul Spitalului Colentina, care, miercuri, si-a dat demisia.

Primarul general Gabriela Firea le-a propus celor doi medici demisionari, luni seara, sa-si reconsidere decizia,doctorului Gobej propunandu-i sa preia interimar conducerea Sectiei de Neurochirurgie a unitatii medicale. De asemenea, Firea le-a solicitat sa faca o propunere pentru functia de manager, aceasta fiind medicul Lelia Iliescu.