Colegiul Farmacistilor din Romania solicita public demisia directorului Directiei Politica Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sanatatii, Monica Lazar, dupa ce aceasta a declarat, intr-o dezbatere publica, ca farmaciile actuale sunt 'o bomba'.

Prin aceasta declaratie, Monica Lazar a incercat "sa justifice modificari inoportune ale Legii Farmaciei si a Normelor metodologice de aplicare, modificari care, de altfel, au fost facute fara a consulta pe cei pe care ii vizeaza direct: farmacistii", se arata intr-un comunicat al Colegiului Farmacistilor din Romania.

Farmacistii arata ca "toate farmaciile care in prezent sunt operationale pe teritoriul Romaniei au fost autorizate de directia condusa chiar de catre dna. Monica Lazar" si ii cer acesteia ca, daca are cunostinta de existenta unor farmacii pe care le considera 'o bomba', "sa faca publice aceste cazuri si sa ia masuri de urgenta pentru inchiderea sau conformarea lor la reglementarile in vigoare, astfel incat sa nu fie pusa in pericol sanatatea pacientilor".

Colegiul Farmacistilor arata ca sefa Directiei Politica Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale are "responsabilitatea directa" sa supravegheze, sa monitorizeze si sa controleze buna organizare si functionare a farmaciilor, "iar daca astfel de cazuri exista, acest lucru este o dovada clara a neindeplinirii atributiilor de seviciu".

"In consecinta, ca organism profesional independent, cu atributii reglementate de lege in domeniul autorizarii, controlului si supravegherii profesiei de farmacist, Colegiul Farmacistilor din Romania solicita explicatii publice pentru declaratiile iresponsabile ale directorului Directiei Politica Medicamentului si demisia acestuia pentru neindeplinirea atributiilor de serviciu in supravegherea si controlul activitatii farmaceutice", se mai arata in comunicatul citat.