Alianta Pacientilor Cronici din Romania (APCR) cere schimbarea conducerii interimare a Spitalului Colentina, dupa ce medicul Ionut Gobej, fondator al Sectiei de Neurochirurgie, si-a dat demisia luni din functia detinuta in cadrul spitalului.

"Am luat la cunostinta despre tensiunile create in Spitalul Colentina din Bucuresti de noua conducere numita abuziv si colorata politic, despre declaratia doamnei manager, Silvi Ifrim, facuta catre medici si anume 'Binele pacientului este o lozinca', despre presiunea exercitata asupra medicilor care au indraznit sa expuna situatia reala din spital, despre demisia unor medici de exceptie.

Toate aceste motive determina Alianta Pacientilor Cronici din Romania-APCR - sa ceara urgent schimbarea conducerii interimare a spitalului cu o conducere noua, instalata prin concurs si nu prin numire directa de catre primarul general", afirma APCR, care subliniaza ca "spitalele din ASSMB nu sunt feude de partid sau ale primariei capitalei, ele sunt un bun public sustinute din contributiile si taxele noastre la sistemul de sanatate", se arata intr-o scrisoare publica transmisa primarului Gabriela Firea.

"Destabilizarea unui spital, care functiona in normalitate cu medici de exceptie care au decis sa renunte la mirajul occidentului si sa lucreze in tara lor si pentru poporul lor, este o crima impotriva cetatenilor acestei tari, comisa in numele si din interese politice!

Indiferent de culoarea politica, APCR doreste ca sistemul de sanatate sa fie urgent depolitizat, iar criteriul de baza in conducerea sistemului sa fie competenta, nu culoarea politica. Facem un ultim apel la intrarea in normalitate, rezervandu-ne dreptul de a protesta prin toate caile legale vizavi de aceste "colorate" abuzuri. Avem speranta ca sesizarea noastra va fi dezbatuta in regim de urgenta si vor fi luate cele mai corecte si legale masuri. Atragem atentia ca vom supraveghea atent evenimentele in desfasurare", se mai arata in acest comunicat.

Medicul Ionut Gobej, fondator al Sectiei de Neurochirurgie de la Spitalul Colentina, si-a dat demisia luni din functia detinuta in cadrul spitalului. Intr-o postare pe pagina de Facebook, medicul spune ca a luat aceasta decizie deoarece a fost nevoit sa refuze 60 de pacienti cu tumori cerebrale complexe din cauza lipsei si a pierderii de personal, a programului operator restrictionat si a lipsei de consumabile si medicamente. Alaturi de acesta si-a dat demisia si medicul Dorin Bica. Problemele au aparut, in februarie 2017, dupa ce primarul Gabriela Firea a schimbat managerul spitalului, pe motiv ca i-a tinut pe pacienti in frig in saloane.