Zoe Petre, istoric si fost consilier prezidential, a fost inmormantata luni cu onoruri militare la Cimitirul Bellu. Slujba de inmormantare a fost oficiata la Capela Cimitirului Bellu. Printre cei care au participat la inmormantarea lui Zoe Petre s-au numarat fostul presedinte al Romaniei Emil Constantinescu, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si profesorul Vlad Nistor.

Zoe PetreFoto: AGERPRES

Printre sutele de persoane care au venit sa-si ia ramas bun de la cea care a fost Zoe Petre s-au numarat si presedintele ICR, Liliana Turoiu, consilierul prezidential Laurentiu Mihai Stefan, Radu F. Alexandru, Radu Calin Cristea, Radu Boroianu, profesorul Florin Turcanu, fostii consilieri prezidentiali Catalin Harnagea si Dorin Marian.

De asemenea, s-au depus coroane de flori din partea presedintelui Klaus Iohannis, a presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a sefului Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a premierului Mihai Tudose, a guvernatorului BNR, Mugur Isarescu si a MAE.

Zoe Petre, istoric si fost consilier prezidential, a murit pe data de 1 septembrie. La 1 decembrie 1996, Zoe Petre a fost numita in functia de consilier prezidential pe probleme de politica interna si externa al presedintelui Emil Constantinescu si coordonator al Departamentului de Politici Publice al Presedintiei Romaniei. A indeplinit aceasta functie pana la data de 21 decembrie 2000.