Furtuni puternice se inregistreaza duminica seara in Bucuresti si in cateva judete ale tarii, dupa ce meteorologii emisesera duminica dimineata o informare de ploi insemnate cantitativ, vijelii, descarcari electrice si grindina in sudul, centrul si nordul tarii, precum si in zonele de deal si de munte, valabila pana luni dimineata, la ora 3:00. In judetul Mures, furtuna a smuls cativa copaci din radacini si a provocat blocarea unor drumuri, iar in Petrosani, acoperisul pietei, de 1.200 de metri patrati, a fost smuls de vant. Nicio persoana nu a fost ranita.

Avertizarea emisa de meteorologi este valabila pentru judetele Alba, Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Brasov, Buzau, Cluj, Covasna, Dambovita, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Mehedinti, Maramures, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Valcea si Vrancea.

Ploile si furtunile au adus si o racire a vremii, dar si pagube materiale in unele zone.

  • Brasov: 5 raniti dupa ce un microbuz si un autoturism s-au ciocnit pe DN1, la Persani. In zona ploua torential

Cinci persoane au fost ranite, duminica dupa-amiaza, dupa ce un autoturism si un microbuz s-au ciocnit frontal pe DN1 la Persani, in conditii de ploaie torentiala, scrie News.ro. Accidentul s-a produs din cauza ca unul dintre autovehicule a intrat pe contrasens, ranitii fiind transportati la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov.

Potrivit primelor cercetari ale politistilor rutieri, accidentul s-a produs, duminica dupa-amiaza, din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum, respectiv ploaie torentiala, zona de pe DN1, la Persani, fiind plina de curbe periculoase.

Microbuzul si autoturismul s-au ciocnit frontal dupa ce unul dintre autovehicule a intrat pe contrasent, in urma coliziunii cinci persoane fiind ranite.

La fata locului s-au deplasat un echipaj SMURD, doua ambulante si o autospeciala cu apa si spuma, toti ranitii fiind transportati la Spitalul Clinic de Urgenta Brasov.

Din cauza accidentului, circulatia a fost ingreunata pe banda de mers spre Fagaras.

  • Mures: Copaci smulsi, drumuri blocate si autoturisme afectate, in urma furtunii. Un copac a cazut pe cladirea Spitalului TBC

Pompierii din judetul Mures intervin, duminica seara, pentru inlaturarea efectelor furtunilor in Targu Mures, dar si in cateva localitati din judet, scrie News.ro. Peste zece copaci s-au rupt si au blocat drumuri, au avariat masini, dar si cladirea Spitalului TBC si un bloc.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Mures au declarat, duminica, pentru News.ro, ca echipajele de pompieri militari si voluntari intervin pentru indepartarea efectelor furtunii, an Targu Mures, dar si in judet.

In municipiul resedinta de judet, 12 copaci au cazut, blocand doua sosele si avariind patru autoturisme. Un copac a cazut pe cladirea Spitalului TBC, iar un brad pe un bloc din Targu Mures.

"Inca se intervine in mai multe zone pentru indepartarea copacilor sau a crengilor care au cazut in urma ploii", au precizat reprezentantii ISU Mures.

  • Acoperisul pietei din Petrosani, de 1.200 de metri patrati, smuls de vant. Nicio persoana nu a fost ranita

Acoperisul pietei agro-alimentare din Petrosani, judetul Hunedoara, cu o suprafata de 1.200 de metri patrati, a fost smuls de vant, duminica, iar tabla si lemnul desprinse au avariat trei autoturisme si doua chioscuri, fara a rani vreo persoana. Pompierii au mai intervenit pentru indepartarea unor crengi si copaci de pe un drum judetean si de pe firele de curent.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Hunedoara, in urma unei vijelii, acoperisul pietei agro-alimentare din Petrosani, cu o suprafata de aproximativ 1.200 metri patrati, a fost dislocat de vant: "Elemente din structura acoperisului cazut au avariat trei autoturisme parcate in apropiere si acoperisurile a doua chioscuri. Din fericire, nicio persoana nu a fost surprinsa si ranita de acoperisul dislocat", anunta ISU Hunedoara.

Mai multe echipaje de pompieri ale Detasamentului Petrosani au actionat pentru segmentarea si indepartarea elementelor din lemn si tabla cazute.

De asemenea, pompierii au intervenit in Deva, pe strada Scarisoara, pentru inlaturarea unei crengi cazute pe firele de curent, iar o echipa a Statiei Brad a indepartat un copac cazut la Tarnava de Cris, ce a blocat un sens de mers al drumului judetean.

  • Harghita: Trafic feroviar blocat din cauza unor copaci cazuti pe firele de contact

Traficul feroviar este complet blocat, duminica seara, intre Baile Tusnad si Bicsadu Oltului, judetul Harghita, din cauza mai multor copaci care au cazut pe firele de contact. Mai multe trenuri stationeaza in gari, iar echipejele intervin pentru indepartarea copacilor si remedierea defectiunii.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Sitruatii de Urgenta Harghita au declarat, duminica, pentru News.ro, ca traficul feroviar este blocat intre Baile Tusnad si Bicsadu Oltului, din cauza mai multor copaci care au cazut pe firele de contact. "Ne-au informat si pe noi ca exista trenuri stationate in gari. Sunt rupte firele. Dupa ce se vor indeparta copacii, o locomotiva Diesel va prelua trenurile", au precizat reprezentantii ISU Harghita.

Potrivit acestora, zeci de copaci si brazi au fost smulsi de vant, intervenindu-se pe mai mai multe drumuri judetene si nationale.

De exemplu, s-a intervenit pe DN 13 A, unde patru copaci au fost doborati de vant, s-a intervenit intre Borsec si Corbu, pentru degajarea a douazeci de brazi, pe DN 13 B, pe DN 12, dar si pe DJ 138 unde au fost 15 brazi rupti.

In Odorheiu Secuiesc doi copaci au cazut pe un bloc, iar o anexa gospodareasca a luat foc de la un traznet, fara a se inregistra victime.