Liderii PSD se reunesc din nou, in acest weekend, pe litoral, in sedinta Comitetului Executiv National si in cea a grupurilor parlamentare, pentru a discuta despre prioritatile legislative ale sesiunii de toamna, printre acestea numarandu-se legea parteneriatului public-privat, cea a preventiei, proiectul de modificare a legilor justitiei, precum si Legea pensiilor. La intrunirile PSD va participa si premierul Mihai Tudose, care le va prezenta social-democratilor punctul de vedere privind Pilonul II de pensii si cel care vizeaza acciza la carburanti, informeaza News.ro.

Dragnea si TudoseFoto: AGERPRES

Astfel, sambata, la ora 10:00, va avea loc sedinta Comitetului Executiv National, urmand ca liderul PSD, Liviu Dragnea, sa participe, incepand cu ora 12.00, la sedinta ALDE, care va avea loc in statiunea Mamaia. In continuare, la ora 14.00, va avea loc reuniunea grupurilor parlamentare PSD, unde se vor stabili prioritatile legislative ale sesiunii de toamna. Totodata, duminica, de la 11.00, se va desfasura o noua sedinta a Comitetului Executiv National, la care va participa premierul Mihai Tudose, alaturi de o parte dintre ministrii sai.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, ca va fi o toamna cu "o bogata" activitate legislativa, in conditiile in care urmeaza sa fie aprobate in Parlament Legea parteneriatului public-privat, cea a preventiei si proiectul de modificare a legilor justitiei.

"Va fi o toamna cu activitate bogata legislativa, cu legi importante dezbature si aprobate in Parlament - Legea parteneriatului public-privat, Legea preventiei, Legea prin care se infiinteza Fondul Severan de Dezvoltare si Investitii, legile justitiei si alte legi la care se lucreaza in cadrul coalitiei si a Guvernului - Legea pensiilor, o lege extrem de importanta", a spus Liviu Dragnea.

Referitor la propunerea ALDE de infiintare a Autoritatii independente de interceptare a convorbirilor, liderul PSD a spus ca acest subiect va fi discutat in cadrul sedintelor din acest weekend, in conditiile in care ideea nu i se pare gresita. "Vom discuta despre aceasta propunere in week-end, voi discuta cu colegii in partid, nu am automat ceva impotriva, dar o sa vedem care sunt detaliile. Ideea nu mi se pare gresita", a afirmat presedintele Camerei Deputatilor.

Pe agenda reuniunii CEx sunt si nominalizarea si aprobarea departamentelor Consiliului National si desemnarea conducerii Departamentului National al Resursei Umane si a Directiei de Gestiune a carierei politice din cadrul acestuia.

Tot in acest weekend, premierul Mihai Tudose si o parte dintre ministrii sai le vor prezenta social-democratilor punctul de vedere privind Pilonul II de pensii, acciza pe carburanti si eliminarea impozitului pe dividende de la 1 ianuarie 2018.

Si liderii ALDE se reunesc, in acest weekend, in statiunea Mamaia, unde vor avea loc sedintele Biroului Politic Central si ale Delegatiei Permanente Nationale. Intrunirile vor fi urmate de o conferinta de presa a liderului ALDE, Calin Popescu Tariceanu, care va avea loc sambata, la ora 14.00. Totodata, in perioada 31 august - 03 septembrie, se desfasoara si Scoala Politica de Vara a Tineretului Liberalilor si Democratilor (TLDE), astfel ca sambata dupa-amiaza va avea loc o sesiune de dezbateri, unde vor sustine discursuri politice mai multi reprezentanti ai partidului, printre care Calin Popescu- Tariceanu, deputatul Varujan Vosganian, europarlamentarul Norica Nicolai, vicepresedintele ALDE deputat Andrei Gerea si ministrul Energiei Toma Petcu.