Peste 200 de persoane au participat, vineri seara, la un protest organizat in Piata Unirii din Cluj-Napoca si au cerut demisia premierului Mihai Tudose pentru intentia Guvernului de a retrage candidatura Rosiei Montane la statutul de sit protejat UNESCO, relateaza Agerpres.

'Ne scoate in strada anuntul premierului Mihai Tudose de la sfarsitul lunii august potrivit caruia Guvernul pe care il conduce intentioneaza sa retraga candidatura Rosiei Montane la statutul de sit protejat UNESCO, afirmand ca demersul de inscriere in patrimoniul mondial a fost opera unor 'baieti destepti'. Nu mai avem incredere in politicieni, am sperat ca problema Rosiei Montane s-a incheiat, dar se pare ca lucrurile se intorc pe dos. Apartenenta sitului la UNESCO este un deziderat de o importanta extraordinara, iar premierul vrea sa faca ceva ce nu s-a mai facut niciodata, anume retragerea candidaturii dupa ce aceasta s-a depus cu mari eforturi. Premierul trebuie sa plece, ii cerem demisia si lui, si guvernului', a declarat unul dintre protestatari.

Cei adunati in Piata Unirii incepand cu ora 19,00 au purtat bannere si steaguri cu mesajele 'Nu cedam Rosia Montana!', 'Rosia Montana in UNESCO', 'Salvati Rosia Montana'. De asemenea, ei au scandat, printre altele, 'Demisia, demisia', 'Vrem cultura, nu cianura', 'Uniti, salvam toata Romania', 'Uniti, salvam Rosia Montana'.

Manifestantii s-au adunat in Piata Unirii in urma apelurilor lansate pe retelele de socializare si protestul nu este autorizat.