Seful de post din Orastioara de Sus, judetul Hunedoara, Florin Marc, "va fi repus in toate drepturile anterioare", dupa ce procurorii au clasat dosarul, au anuntat vineri reprezentantii Politiei Judetene Hunedoara, potrivit News.ro. Politistul era cercetat sub control judiciar, din luna martie, pentru luare de mita de la patru barbati, cautatori de comori in zona Sarmizegetusa Regia, patrimoniu UNESCO.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, vineri, de reprezentantii Politiei Judetene Hunedoara, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus, prin ordonanta, clasarea cauzei fata de politistul Florin Marc, seful Postului de Politie Orastioara de Sus.

"Conform prevederilor legale in vigoare, politistul va fi repus in toate drepturile anterioare aparitiei situatiei care a generat punerea sa la dispozitie", au precizat reprezentantii Politiei Judetene.

Seful de post din comuna Orastioara de Sus, judetul Hunedoara, a fost cercetat, inca din luna martie, sub control judiciar, pentru luare de mita de la patru barbati, cautatori de comori in zona Sarmizegetusa Regia, patrimoniu UNESCO.

Procurorii au constatat ca, in perioada 2013 - 2016, in judetul Hunedoara, in Muntii Orastie, zona Sarmizegetusa Regia - patrimoniu UNESCO, s-au derulat o serie de activitati de braconaj arheologic, cautatorii de comori nedeclarand rezultatele actiunii lor.

In urma mai multor perchezitii au fost identificate obiecte din patrimoniul cultural national: patru denari romani imperiali si patru monede din perioada lui Burebista. De asemenea, la domiciliul unuia dintre cautatori a fost gasit un detector de metale neautorizat.