Un functionar al Casei de Asigurari Bucuresti a fost interceptat de anchetatori cand vorbeste de amenintarea cu arma a celor din CASMB care au reziliat contracte cu anumite firme si nu au vrut sa ia mita, potrivitDigi 24.ro.

"Ba, vrei sa-ti arat acte de la IGPR, ca a venit cu pistolul sa ne impuste, ca l-am reziliat si ca n-am vrut sa luam spaga? In Ministerul Transporturilor aveam si era pazit, obiectiv militar de jandarmi. Si iti arat actele ca s-au dus cu perchezitie sa ia armele, ca ne cauta sa ne impuste, ca de ce n-am vrut sa luam spaga si l-am reziliat. Si acum e in contract cu Casa, il doare-n ...[cuvant obscen]...!", potrivit stenogramei unei convorbiri.

Pe de alta parte, in alta inregistrare, sefului Serviciului Antifrauda din CNAS, retinut de procurorii DNA in dosarul decontarilor fictive de 3 milioane de euro, spune ca 80 la suta din bugetul pentru ingrijirea persoanelor la domiciliu este fraudat.

"Tot timpul si-au batut joc, pentru ca aicea e... sunt toate pilaraiele si toata furaciunea Bugetul pe 'Ingrijir' e fraudat 80%! 80%! Si eu tot in fata o spun! Furate, unele furate fara... a... a... mers deloc la pacient (...) Din birou altele merg o data la 3 zile, iar altele... a... au pacientu', dar cu boli fictive si nu merg deloc."

Presedintele CNAS, Marian Burcea, a fost retinut de DNApentru constituirea unui grup infractional organizat si pentru folosirea influentei pentru obtinerea de foloase necuvenite. Impreuna cu Burcea au mai fost retinute 13 persoane, printre care sefi si functionari din CASMB si CNAS, reprezentantii unor firme si o avocata.

In dosar procurorii acuza ca grupul infractional a decontat ingrijiri la domiciliu fictive, bugetul casei de asigurari de sanatate din Capitala fiind fraudat cu circa 3 milioane de euro.