Politistii din Timisoara au gasit, in doua parcuri din municipiu, dar si pe o strada, trei grupuri de migranti totalizand aproape treizeci de persoane intre care 11 minori. Majoritatea sunt cetateni din Irak, unii dintre ei fiind solicitanti de azil in Romania, informeaza News.ro.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, vineri, de catre Politia Locala Timisoara, agentii aflati in patrulare pe raza municipiului Timisoara au depist trei grupuri de migranti in mai multe zone ale orasului.

Astfel, un grup de 15 persoane, din care 5 minori, a fost depistat de politistii locali in Parcul Carmen Sylva. Cei in cauza au declarat ca sunt din Irak, nu aveau documente asupra lor si au fost predati la Sectia 3 Politie pentru continuarea cercetarilor.

Alte trei persoane au fost depistate pe strada Silistra din municipiu. "Acestia au incercat sa fuga, dar au fost retinuti imediat de politistii locali care au trecut la verificarea lor, stabilindu-se din discutiile avut cu ei ca sunt tot din Irak si ca au varste intre 20 si 26 de ani. Si acestia au fost predati politistilor de la Sectia 5", se arata in comunicat.

De asemenea, un alt grup format din zece persoane, intre care sase minori, a fost depistat in Parcul Silistra. Cei in cauza au fost predati la Centrul Regional de Proceduri si Cazare a Solicitantilor de Azil - Timisoara.