Ministrul Apararii Adrian Tutuianu a dispus joi seara emiterea "unor decizii corecte de pensionare" in cazul celor trei militari care au murit in urma accidentului din 29 iunie, cand camionul care ii transporta din poligon a cazut intr-o rapa. Demersul a fost facut dupa ce familiile victimelor au reclamat ca in documentele Casei de Pensii a Armatei, cauza decesului militarilor este considerata fara legatura cu serviciul, potrivit news.ro.

"Referitor la deschiderea dreptului de pensie a urmasilor sublocotenentilor p.m. George Emilian Catana, Petre Cristian Toader si Mihai Ionut Toma, decedati ca urmare a accidentului din data de 29 iunie 2017, ministrul apararii nationale a dispus emiterea, in aceasta seara, a unor noi decizii corecte de pensionare", anunta MApN intr-un comunicat.

De asemenea, ministrul Tutuianu a dispus clarificarea situatiei de la Casa de pensii sectoriala a Ministerului Apararii Nationale, in special modul de relationare a acesteia cu alte structuri in schimbul de informatii si documente relevante in intocmirea acestor decizii.

"Totodata, va fi analizata si necesitatea schimbarii legislatiei si instructiunilor interne in acest domeniu", precizeaza MApN.

Familiile celor trei tineri militari au formulat contestatii si cer sa li se recunoasca drepturile: ale lor, de mostenitori si ale victimelor, dupa ce Casa de Pensii a MApN a stabilit ca decesul celor trei este ￯fara legatura cu serviciul￯.

Autocamionul in care se aflau militarii, care se deplasau dinspre Cincu spre Campulung, s-a rasturnat intr-o rapa in apropiere de localitatea Valea Urdei, judetul Arges. Trei militari au murit si noua au fost raniti.

Cei trei militari morti aveau 32, 38 si 40 de ani, iar doi dintre ei fusesera in misiuni in Afganistan