Se joaca o miza mare pentru justitie pe termen lung. Detaliile relevante ale conflictului din CSM
Inspectia, care functioneaza ca structura autonoma in CSM, este condusa azi de judecatorul Lucian Netejoru si de procurorul Gheorghe Stan, adjunct. Este o institutie-cheie in sistemul de justitie, ea decide soarta magistratilor (le verifica activitatea, conduita, respectarea codului deontologic, deschide actiuni disciplinare sau le apara reputatia). Prin urmare, este esential cine sunt cei care populeaza inspectia si, mai ales, cine o conduce.
Actualul inspector sef, Lucian Netejoru, vrea sa populeze institutia cu oamenii lui, cel putin 50% din inspectorii pentru procurori urmannd sa fie angajati in urma unui concurs organizat pe care tot solicita CSM-ului sa-l aprobe. Acuzat de apartententa la masonerie, Netejoru a sustinut ca a iesit din randurile organizatiei inca de acum zece ani.
Printre cei picati la concursurile organizate de Netejoru s-au numarat insa judecatori cu o foarte buna reputatie, ceea ce a atras atentia unor membri CSM asupra legalitatii organizarii concursului. Printre cei picati s-a numarat, de pilda, judecatoarea Andrea Uzlau, director adjunct la directia de legislatie din CSM, doctor in drept si coautor la Codurile Penale, considerat un om de baza in cadrul Consiliului.
In schimb, unul dintre inspectorii angajati de Netejoru atunci este Hitruc Mihaela, trimisa ulterior in control la DNA. Despre Hitruc, presa locala a relatat in 2014 ca s-ar fi aflat in proces de evacuare din imobilul primit de la primaria Iasi din cauza ca nu si-ar fi platit datoriile la intretinere, in valoare de peste 10 mii de lei. O parte din echipa de inspectori din care face parte si Hitruc trimisa in control la DNA a acuzat conducerea inspectiei de imixtiuni in timpul verificarilor efectuate la procurorii anticoruptie.
Prin urmare, CSM a schimbat in luna mai regulamentul intern care ii da dreptul sefului inspectiei sa organizeze concursul pentru posturile de inspector, atat de importante pentru buna functionare a sistemului judiciar. Schimbarea regulamentului a fost insa contestata in instanta de conducerea Inspectiei. CSM doreste ca acest concurs sa fie organizat prin intermediul Institutului National al Magistraturii (INM), ca toate celelalte concursuri din sistem.
Procesul se judeca si azi la sectia de Curtea de Apel, dar intre timp modificarile au fost suspendate, iar seful inspectiei si-a recapatat dreptul de a organiza concursuri. Pana la sfarsitul anului ar urma sa fie scoase in total la concurs inca 14 posturi de inspectori, 5 pentru judecatori si 9 pentru procurori. Mandatele inspectorilor se intind, atentie, pe 6 ani!
Potrivit informatiilor HotNews.ro, atmosfera din cadrul Inspectiei este tensionata, mai multi inspectori vor convocarea adunarii generale pentru a determina schimbarea conducerii, insa Netejoru ar refuza sa o convoace.
Pe acest fundal deja tensionat, la prima sedinta CSM de dupa vacanta a aparut o problema suplimentara: adoptarea raportului de audit intern al Inspectiei Judiciare, care ar fi putut duce la schimbarea conducerii Inspectiei. Conducerea inspectiei a facut tot posibilul sa amane discutarea raportului de audit efectuat de Delloite. Desi trebuia sa contracteze si sa intocmeasca acest raport in primele trei luni ale anului, Inspectia l-a depus la CSM abia in luna iulie, la o zi dupa ultima sedinta de plen.
La revenirea din vacanta, CSM a pus in discutie raportul, insa cinci judecatoare au cerut scoaterea lui de pe ordinea de zi sub amenintarea boicotarii cvorumului de sedinta. Raportul de audit nu a fost scos de pe ordinea de zi, astfel ca s-a ajuns la conflict deschis. Astfel, opt membri CSM i-au acuzat pe cei cinci, care in cele din urma au fortat prin absenta amanarea sedintei, ca au deschis un precedent periculos pentru buna functionare a institutiei.
Cei cinci si-au motivat absenta cu argumentul ca sefii Inspectiei au dreptul la aparare, insa ceilalti opt i-au contrazis afirmand ca au fost invitati sa-si prezinte punctul de vedere, dar ca acestia au recurs la diverse tertipuri pentru a amana discutarea raportului de audit care i-ar fi lasat fara functii.
Acum, raportul de forte in CSM este in favoarea acelor membri care doresc schimbarea actualei conduceri a Inspectiei Judiciare. Din cei 17 membri ai CSM, 9 (6 procurori si 3 judecatori) sunt in favoarea schimbarii, opt impotriva. Dar raportul de forte s-ar putea schimba radical la inceputul lunii septembrie, cand Senatul urmeaza sa voteze cei doi reprezentanti ai societatii civile in CSM. Numarul membrilor s-ar ridica la 19, iar raportul de forte s-ar putea inversa astfel incat blocheze schimbarea conducerii Inspectiei Judiciare.
Aceasta a fost de fapt miza amanarii sedintei de ieri a CSM, fortata de absenta de la sedinta a judecatoarelor Simona Marcu, Nicoleta Tint, Mirela Oprina si Lia Savonea si Cristina Tarcea, presedinta Inaltei Curti.
De notat pirueta facuta de Inspectia Judiciara, care respinge azi propunerea ministrului justitiei, Tudorel Toader, de a trece inspectia de la CSM la Ministerul Justitiei, dupa ce initial a aplaudat-o.
In fine, conflictul intern din CSM scoate din nou la iveala rivalitatile dintre procurori si judecatori, puternic alimentate politic in ultima perioada. Judecatorii se razboiesc pe fata cu procurorii, iar din dezbinarea celor doua categorii de magistrati nu au de castigat decat politicienii cu probleme penale. Dar de aceasta data sistemul de justitie se decredibilizeaza de unul singur, poate cu putin ajutor din afara lui.
Va fi foarte important, crucial pentru independenta sistemului de justitie, cum se va incheia batalia pentru Inspectia Judiciara si cine-i va controla si angaja viitorii inspectori. Vom asista la colonizarea si cucerirea unei institutii cheie de catre politicieni prin intermediul unor magistrati obedienti sau magistratii din CSM vor intelege in cele din urma pericolul la care se expun singuri daca vor pune o arma atat de puternica in mana politicului?

1.205 de doze de vaccin antiCOVID-19 pierdute, cele mai multe în Cluj / Între motive: spargerea flacoanelor sau temperatura inadecvată
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Saracul Klaus, trebuie sa se confrunte cu greaua mostenire :D
@ thatchme,
esti de-al lor, indiscutabil :P
Totusi, nu te las in ceata: era o ironie la adresa lui Tapalaga.
Iar Mazeta nu a disparut, a dat si ea o fuga pana la Soci, intr-un mic concediu.
PS. Victor ca si mine a fost basist, dar ne-a cam trecut !
PPS. De ... asa se intampla cand mai cresti.
Prima mea postare era o mica ironie la adresa ziaristului Tapalaga, care trăgea cu tunul deontologic in cei ce incercau sa arate deficientele (ca sa nu spun vorba aia!) din Justitie.
Acum, cind ce nu stie barbatul stie tot satul, dl Tapalaga vrea sa ne arate ca el a descoperit America.
In Justitie sint tot romani, din care sint selectionati si politicienii (noi ii alegem :P ). La fel, ziaristii sint tot dintre romanii care dau politicienii.
Pt cei 42% de "functionali" de care ai amintit, nu sunt suficiente nici semnele de exclamare (multiple), nici emoticoanele (repetate si exagerate) !
Oricum, "ideologizatii", veniti din orice directie, fie ca-i stanga, fie ca-i dreapta, se comporta intocmai precum "functionalii."
PS. Dar tu, deja stii asta !
PPS. O zi buna sa ai !
imi poti da si mie macar un singur exemplu?
Articolul Dv. demonstreaza ca justitia e o mafie, ca multe institutii ale statului.
Pentru astia mergem noi in Piata Victoriei? Merita?
Cred ca cei din CSM stau acasa, cel putin unii din ei, si rad cand vad ca mii de oamenii cer ca justitia sa ramana asa cum e , nu cum vrea Tudorel, un catel de casa a lui Dragnea. Se razboiesc pentru interese lor proprii , nu pentru interesele acestei tari, vai de ea si de noi, care o iubim fara sa ne batem cu pumnii in piept. Romania la 100 de ani de la Marea Unire este zilnic terfelita si injosita chiar si de respiratia unui Dragnea ,Tudorel, Tariceanu si mii de mafioti care ii sustin. Cata rusine sa mai induram? Pana cand?
Este gresit sa generalizam de aici ca intreg sistemul justitiei are probleme grave. De fapt, nici nu ar trebui sa judecam acest sistem dupa fumigene sau declaratiile unora, ci dupa rezultatele concrete obtinute in ultimii ani, comparativ cu cele de dinainte.
Iar aceste rezultate demonstreaza clar ca directia in care evolueaza ;ucrurile este cea buna.
Oameni ca acestia sunt periculosi pt ca pot crea confuzie in marea masa a magistratilor si, atunci, Dragnea se poate simti chiar "indreptatit" in a cere sa se faca ordine in sistem, (bineinteles, cu mijloace democratice :), adica cu ajutorul modificarilor legislative ale legilor justitiei).
Cu alte cuvinte, se creaza in mod artificial necesitatea interventiei obligatorii.
PS. Deci, atentie la pescuitorii in apele tulburate special de catre politicienii penali in frunte cu Dragnea !
Este necesara o lege care sa vindece, care sa-i fixeze obligatii si rigori, dar si sanctiuni pentru magistratii corupti sau indolenti, pe masura prejudiciilor aduse societatii.
Ratiunea de a fi a aceastei puteri, ca si a celorlalte, este sa lucreze in slujba statului, nu pentru ele insile. Avem coplesitor de multe dovezi din toate domeniile ca in realitate nu au functionat astfel, dar este devastator sa constati ca aceia ce trebuie sa imparta dreptatea sunt lipsiti de simtul dreptatii, al corectitudinii.
In cele aproape trei decenii, puterile statului s-au abatut de la fireascul rol. Sunt necesare masuri temeinice, incepand cu schimbarea Constitutiei, care sa puna lucrurile in ordinea fireasca, in care prioritar este interesul natiunii.
Cand Dorel mai face un pas spre catastrofa , sa inchidem ochii ? Nu va pare evident ca se oficializeaza legal subordonarea justitiei (asa cum e ea) de catre politic ? Asta in proiect , ca in parlament mai adauga cei din regnul nicoliceanicolae si ce trebuie ca sa le faca justitia pantofii, sa le plimbe cainii .....Si mai si numesc asta ...reforma !!
De cativa ani cu sprijinul CCR al PCR se tot loveste anticoruptia pana o golesc de continut, pana devine din institutie, doar o cladire, asa cum e azi ANI !
Lucrurile sunt simple:
- Inspectia Judiciara a facut un control recent - singurul dupa multi ani - la DNA
- rezultatele controlului, sintetizate intr-un Raport sunt dezastruoase pentru DNA
- Raportul, ca atare este devasrtator pentru cariera si pozitia lui Kovesi, DACA AJUNGE OFICIAL ... adica daca este transmis de Inspectia Judiciara la CSM. Se declanseaza un tavalug la care si Johannis va trebui sa stampileze demiterea zanei DNA.
- ideea e sa fie schimbat actualul sef al Inspectiei Judiciare cu un om de paie (interimar, pentru inceput) in mandatul caruia da fie musamalizat/prelucrat/anulat/inlocuit Raportul.
Zana aticoruptiei mai scapa o data, la fel ca in orice alt scandal precedent, inclusiv manareala cu "a plagiat/furat doar 4%, deci e tocmai buna de sefa la Anticoruptie"
Cosmarul coruptilor isi va termina insa mandatul la termen . Din pacate asta nu ajunge caci amputarile aplicate anticoruptiei lasa un spatiu extrem de restrans de actiune (aproape zero dupa mine) si asta e in favoarea mafiri politice . Din ce spuneti doar referinta la plagiat e corecta , numai ca nu doctoratul din 2011 a propulsat-o ea fiind Procuror general din 2006 !!
sau degetul pe rana in cazul sustinatorilor fanatizati ai lui kovesi
Legea 317 Art. 29
(10) Ordinea de zi se publică cu 3 zile înainte pe pagina de Internet a Consiliului Superior al Magistraturii. Hotărârile Consiliului Superior al Magistraturii se publică în Buletinul Oficial al Consiliului Superior al Magistraturii şi pe pagina de Internet a Consiliului Superior al Magistraturii.
Daca nici csm nu mai respecta legea atunci cine??
Bravo judecatoarelor, indiferent daca ala e asa cum spuneti daca legea spune 3 zile inainte de al convoca, se respecta legea.
De ce-ar visa un magistrat corupt sa imparta spaga cu politicianul, sau sa-l aiba la mana vreun politician?! Bine, povestile reale sunt mult mai complicate de-atat. Dar exista un sambure de adevar in aceasta simplificare. Nu toti magistratii corupti sunt impotriva independentei justitiei.
Ma scoate din minti discursul asta cu "subordonarea politica". De ce? Pentru ca la alegeri votam politicieni ca sa ne reprezinte si sa administreze tara (deci si Justitia) conform intereselor publice. Stigmatizarea aceasta permanenta a "politicului" atunci cand el este ales democratic poate foarte usor duce la alunecarea spre un regim totalitar sau alte forme cu care am cochetat in ultimii ani (politie politica, republica procurorilor samd).
Dar fie. Cred ca un maxim de concesie se poate face prin fundamentarea unui cadru pentru Inspectia Judiciara asemanator Avocatului Poporului sau CCR institutii independente in exercitarea atributiilor lor.
Regimurile totalitare despre care pomenesti n-au nimic in comun cu independenta justitiei. Insinuarea ta este ori inconstienta, ori perversa. Orice tip de mafie, inclusiv cea comunista sau cea fascista, nu doar ca n-au practicat (n-aveau cum!!!) niciodata independenta justitiei. Dar instinctiv toate mafiile sunt in favoarea dominarii justitiei de catre mafie.
Am vrut doar sa subliniez ca atunci cand nu mai ai incredere in democratie, in alegeri libere, in "subordonarea politica", automat nu poti pune in loc decat totalitarism, respectiv persoane numite, nu alese. Iar tentatia e intotdeauna foarte mare la institutiile de forta sa acopere golul de putere. Parchete, servicii secrete, politie, armata etc. De ce exista la SRI / SIE conducere civila pe langa cea militara? De ce Ministrul de Interne nu e un chestor? Sau Ministrul Apararii un general?
Nu ar fi neaparat rau sa votam capii justitiei. Doar ca nu e un model raspandit in intreaga lume. De obicei se voteaza reprezentanti pentru puterile legislativa / executiva. La faza cu „mafia vrea sa alegem doar politicieni“ iar m-ai pierdut. Inseamna ca mafia conduce majoritatea statelor lumii.
Sorry. Ideea e mult prea simpla si frumoasa si utila si functionala imediat. Acesta e singurul motiv pentru care nu a fost pusa in practica. Explicatiile sunt strict mafiote. Ai gasit raspunsul singur.
daca ar fi fost ambii niste somitati juridice cu un caracter imaculat, ar fi fost ok si asa, dar in cazul lor...
Rolul Inspectiei juridice este precizat in lege unde in art. 1: (3) Scopul Inspecției Judiciare este acela de a contribui la îmbunătățirea calității actului de justiție, a eficienței și eficacității sistemului judiciar, prin intermediul unor verificări independente și de evaluare a activității acestuia. (referitor la soarta . . .)
- In ce priveste "subordonarea politica". Exemplu: Serviciu secret de la interne care ponta prin ordonata l-a transferat pentru sine iar mai nou numirea sefului nu mai trebuie avizata de CSAT. Este tendinta permanenta a unui partid care obtine pentru mult timp scoruri mari la alegeri (la noi PSD) de a pune mana pe conducerea tuturor institutiilor statului. Tendinta de indepartare a sefului statului de la numirea procurorilor sefi este un alt exemplu.
- In ce priveste Avocatul poporului il avem azi pe Ciorbea care a fost desemnat prin votul camerei deputatilor. A fost unul din punctele din lista lui Baroso pentru ponta: trebuia desemnat avocatul poporului prin intelegere intre partide. Dar nu s-a intamplat nimic. Nu este un exemplu bun.
Cred ca acesta ar tebui ales de cetateni odata cu alegerea presedintelui (doar este avocatul poporului)
- In ce privesre CCR statutul lor precizeaza: Din cei 9 judecători, trei sunt numiţi de Camera Deputaţilor, trei de Senat şi trei de Preşedintele României..
- Cred ca pentru Inspectia Judiciara statutul autonom este cel corect iar desemnarea conducatorului institutiei sa fie facuta de presedintie .
sa nu uitam ca de la ceausescu si pana in prezent, aproape toti presedintii ro, cu o unica exceptie, au fost niste ticalosi.
de ce sa dam atata putere unor ticalosi?
este vina noastra ca oamenii cumsecade, ori nu candideaza la presedentie, ori nu reusesc sa fie alesi?
Cum poti sa spui o asemenea prostie ! De Constitutie ai auzit ? Ai citit-o ? Daca ai citit-o, ai inteles-o ?
Politicienii si-ar dori intr-adevar sa "administreze " Justitia dar, din fericire nu pot, pt ca ar insemna sa incalce in mod grosolan Constitutia si legea.
PS. Rolul lui Tudorel este tocmai acela de a schima legile justitiei, in asa fel incat politicul sa incalece Justitia.
PPS. Sa speram ca nu o sa reuseasca pt ca altfel ne-am intoarce la epoca Nastase, dinainte de 2005.
PS Sa speram ca reuseste sa readuca sistemul la ceea ce a fost agreat cu UE inainte de epoca Macovei - Basescu, cand, spre exemplificare sefii parchetelor erau numiti de CSM.
Justitia sufera in principal din cauza incercarilor repetate de a i se ingradi sever independenta, a incercarilor de a fi subordonata politic de catre un regim condus de politicieni penali.
Nu te mai preface ca nu stii care sunt actualele mari probleme ale Justitiei romane. Iti repet, ele nu sunt de natura economica, administrativa, ci tin de filosofia statului pe care vrem sa il construim.
Vrem un stat de drept, cu o justitie puternica si independenta, neafiliata politic, cu institutii puternice, echilibrate, edificate pe baze corecte sau vrem statul lui Bombonel, cu PNA-ul lui, cu administratorul sau de justitie pe nume Rodica Stanoiu, o sluga obedienta a sefului, in care institutiile au determinat sinuciderea unui procuror pus sa-si termine un coleg pt ca se legase (adica cercetase) de cine nu trebuie ?
PS. Poti sa-mi dai la intrebarea asta un raspuns onest, neinteresat si nemanat de influente ?
Sa stii ca si indepartarea de catre PSD a presedintelui Romaniei de la numirile a diversi sefi de institutii este o porcarie tot mai putin tolerata.
Pentru coruptii condamati chiar ca a fost "odioasa epoca "macovei" din justitie". Dar de ce vrei sa se schibe treaba asta?
PS. Deci, alegeti-va "odiosul" sau "odioasa" !
PPS. #"odioasa epoca
daca nu ar fi fost asa, manipularea grosolana a alegerilor din 1990 prin intermediul unicei televiziuni existente nu ar fi fost posibila, bascularea rezultatelor unor alegeri precum in 1992 sau 2009 ar fi iesit demult la iveala iar suspendarea din 2012 ar fi reusit.
Doar nu se poate sa fie lasati purtatorii de vorbe de la A3 de capul lor; uite ce zic: ca seful SRI si Sefa DNA se intalnesc la ceas de seara (noaptea, ca hotii, ar spune #rezist), taman in ziua alegerilor, taman in casa unui politician cu interes in alegerile alea ... sa sarbatoreasca un alt politician, echidistant, cum se mai spune !
Urmare a protocolului asta, ce faceau baietii aia cu ochi albastri, luptatori cu toate relele din lume, beneficiari de grade mari si pensii speciale pe masura? pai, faceau revista presei - pentru asta erau platiti de 12 ori salariul mediu - ca sa-i faca raportele zeitei anticoruptie despre cum se uita urat la ea Antena 3.
Este de neconceput un astfel de comportament al unor persoane care ar trebui sa garanteze independenta justitiei.
klemm este penibil cand incearca sa ne "traga de urechi" - cred ca nici macar nu stie exact despre ce vorbeste - o greseala a actualei administratii trump ca a pastrat un ambasador numit de precedenta administratie obama...
iar dictatura, afla de la mine, nu te scapa de absolut nimic in afara libertatilor personale pe care le pierzi definitiv...
doar pentru ca se cred ei mai smecheri?
Tudorel a precizat ca el insusi a fost procuror si, mai mult decat atat, este si profesor universitar de drept procesual penal. Adica stie exact ce face si stie exact si cum sa o faca. De altfel a si folosit exprimarea ca exista o diferenta intre cei care spun ca stiu si cei care stiu ce spun. Sesizati nuanta?
Deci tipul nu numai ca are exercitiul lucrului, el are si suficienta perversitate cat sa obtina ceea ce isi propune, mai ales ca STIE EXACT CU CINE ARE DE-A FACE.
Sa ma explic:
Tudorel a lansat cateva vorbe in targ, fara sa puna la dispozitie nimic asumat (a vorbit despre ceva fara sa existe ceva scris). Unii s-au simtit foarte vizati, altii au fost incantati. Cert este ca unii s-au strans intr-un conclav si au vorbit despre o "testare a inteligentei magistraturii" intr-un moment in care Tudorel nu facuse decat sa arunce o prostie in targ. Rezultatul? A iesit urat, pentru ca acum dezbatarea publica este deja asumata de doua tabere bine definite si cu dintii inclestati de furie. Unii sunt pro, altii contra... e pe viata si pe moarte, pentru ca unii zic ca este afectata independenta sistemului judiciar (chiar credeti ca acest sistem este sau va fi vreodata independent? credeti ca fiintelor din acest sistem nu li se face niciodata foame, sete sau nu au dorinte si nazuinte?), ceilalti ca sistemul trebuie reformat pentru a exista un echilibru intre puteri. Adica taberele sunte nervoase si nervii pot lasa urmari.
Dar Tudorel, in calitatea lui de profesor universitar, stie exact ca a fost educat in spiritul "luptei de clasa" ... iar Trotki este unul dintre cei care a definit notiunea de "agitator". Adica omul zgandareste pe idiotii din ambele tabere sa "faca ceva"... iar de aici mai departe nici nu vreau sa ma gandesc.
Oameni buni, uitati-va cu atentie la limbajul si la conduita lui neica Tudose... este un ins care vrea sa arate ca e "tare", "ca are sange" si ca e dispus sa faca orice pentru a ramane in memoria colectiva cu imaginea asta. De ce? Pentru ca acestui popor intotdeauana i-a placut sa se dea mare ca are conducatori mesianici si puternici, care stiu ei ce e mai bine pentru popor. Banci, asigurari, pensii, redevente etc., adica tot ce e privat inseamna ca e rau, statul e bun ca are grija de noi.
Nu e absolut nimic nou, e doar o preluare a unui lucru care s-a mai intamplat in Romania exact la 30.12.1947.
Iar lupta de clasa se duce pe toate fronturile, iar metodele sunt aceleasi. Tudorel nu face altceva decat sa profite de luptele intestine ale unui sistem. Apoi, daca poporul va zice ca Tudorel a facut ceva urat, el va spune ca a facut totul onest pentru ca a pus in dezbatere publica reforma lui si, deci, a fost transparent si democrat. Poti sa mai zici ceva? Pai Tudorel n-a vorbit in public de intentiile lui? Poti sa acuzi pe Tudorel de lipsa de onestitate? Invers, daca poporul va zice ca Tudorel face reforma buna, atunci sistemul va avea o mare pleasca maronie in pantaloni. Pentru ca poporul e suveran si Tudorel a facut ceva legitim.
Iar Tudorel stie asta ca toata viata lui numai asta a facut. Deci, oricum ai da-o, Tudorel pica in picioare.
Marx, Lenin, Trotki, Stalin jubileaza ... puii lor sunt mai perversi si mai rafinati decat au putut fi ei toti la un loc.
Auzi sa se dea in judecata unii pe altii!!!
Da, acolo trebuie un sef, politic, care sa poate lua decizii si sa raspunda.
Acum cine ia decizii si cine raspunde?
Nimeni!
Personal nu sunt suficient de informat pentru a intelege motivele unui astfel de conflict. Ar fi util un articol pe aceasta team pentru a clarifica raportul intre judecatori si procurori.
Multumesc