Premierul Mihai Tudose a lipsit de la toate evenimentele editiei din acest an ale Reuniunii Anuale a Diplomatiei Romane (RADR), devenind astfel primul sef al guvernului care evita orice intalnire cu ambasadorii Romaniei. Tudose si-a inceput de altfel saptamana cu anuntul ca vrea retragerea de la post a consulului din Lisabona in urma unui incident cu o companie aviatica portugheza, dar Ministerul de Externe nu a anuntat nici pana acum aceasta masura.

Tudose era asteptat azi la ultimul eveniment din programul de trei zile al RADR, o dezbatere la Camera de Comert despre diplomatia economica. In locul participarii la RADR, premierul a facut o vizita la Tarom, iar consilierul sau Florin Vodita a citit un mesaj la adunarea diplomatilor. Tudose nu a participat nici la deschiderea oficiala de marti si nici la evenimentele de miercuri.

Tudose a criticat luni unul dintre diplomatii din MAE, consulul la Lisabona, pentru o presupusa neimplicare in rezolvarea problemei pasagerilor romani ai unei curse anulate de compania aeriana portugheza TAP. Mai mult, Tudose a acuzat si Ministerul de Externe, spunand ca "luni dimineata la ora 8,30, cand am inceput eu demersurile, nu prea stia nimeni pe la MAE despre ce e vorba".