Opt ani de inchisoare cu executarea a cerut miercuri procurorul Republicii de la Meaux (Seine-et-Marne) impotriva unui cuplu de romi romani care isi "dresa" copiii sa fure de la turisti in apropierea Disneyland Paris si care nu ezita sa le aplice "corectii" atunci cand acestia nu aduceau suficienti bani, relateaza news.ro care citeaza AFP.

"Ei nu fac copii, ei fac masini de bani", a acuzat procurorul Republicii de la Meaux, unde Marian Tinca, in varsta de 57 de ani, si Maria Iamandita, in varsta de 51 de ani, sunt judecati, incepand de marti, alaturi de alte 12 persoane cu privire la o presupusa participare la o vasta retea de hoti de buzunare care opera in Franta, dar si in alte tari din Europa, potrivit Le Figaro.

Judecati de furt sau complicitate la furt in grup, tainuire in banda organizata, spalare de bani si cu privire la tarfic de persoane - sase dintre inculpati -, ei risca pana la 20 de ani de inchisoare.

"Copiii sunt educati, dresati sa fure, iar atunci cand produsul furtului nu este suficient ei sunt certati, batuti, insultati", a continuat procurorul, citand in sprijin fragmente ale unor convorbiri telefonice interceptate de anchetatori.

In boxa in care se inghesuie cei noua membri ai familiei, "bulibasa" Marian Tinca a animat, prin prezenta sa corpolenta si prin interventiile sale, cele trei zile de audieri, invocandu-l pe Dumnezeu ca martor, strigand la fiica sa atunci cand aceasta il acuza, recuzandu-si avocatul si amenintand teatral ca se va sinucide.

Procurorul a cerut tot opt ani de inchisoare impotriva unuia dintre fiii majori ai cuplului, Vasile-Robert Lamandita,in varsta de 30 de ani, identificat ca seful "brigazii minorilor", alcatuite din aproximativ 30 de copii care furau de la turisti straini in apropierea Disneyland Paris, in Reteaua Expres Regionala (RER) care deserveste parcul de atractii si in metroul parizian.

Devize, bijuterii, telefoane, tablete, marochinarie de lux - prejudiciul este estimat la cel putin un milion de euro, in perioada ianuarie 2014-februarie 2016.

Pedepse cuprinse intre patru si sase ani de inchisoare au fost cerute impotriva celorlalti membri ai clanului care, potrivit probelor, profitau cu totii de pe urma infractiunilor comise de minori.

O amenda in valoare de 10.000 de euro si un an de inchisoare cu suspendare au fost cerute impotriva administratorei unui restaurant chinez de la Pigalle, unde copiii isi ascundeau prada.

O pedeapsa cu suspendarea a fost ceruta impotriva proprietarului si administratorului unui hotel de la Pantin, unde era cazata o parte a clanului, dar si confiscarea acestui "instrument de spalare de bani".