Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Jimbolia, jud. Timis, in cooperare cu politisti din cadrul Politiei Orasului Jimbolia, au depistat, intr-un autoturism condus de un cetatean egiptean, 11 cetateni din Irak, care au incercat sa intre ilegal in Romania, informeaza Politia de Frontiera.

Marti, in jurul orei 14.00, politistii au declansat o actiune specifica pe linia combaterii migratiei ilegale, in urma careia au depistat, pe comunicatia DN59C, un autoturism marca Renault, inmatriculat in Slovenia, in care era un grup de 11 persoane afroasiatice, care nu vorbeau limba romana si nu isi justificau prezenta in zona de frontiera.

La volanul autoturismului se afla un cetatean din Egipt care a intrat legal in tara.

Persoanele in cauza au fost conduse la sediul Sectorului de Frontiera Jimbolia pentru cercetari. In cadrul verificarilor preliminare, s-a stabilit ca persoanele in cauza sunt cetateni din Irak, dintre care doi barbati, trei femei si sase minori, adultii avand varste cuprinse intre 18 si 40 de ani, iar minorii intre 1 si 14 ani.

Acestia au declarat ca intentionau sa ajunga intr-un stat din vestul Europei.

Fata de cei 11 cetateni irakieni se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, iar fata de cetateanul egiptean pentru savarsirea infractiunii de trafic de migranti, acesta fiind retinut pentru 24 de ore si urmand sa fie prezentat cu propunere de arestare preventiva, la fel ca si cetateanul sarb retinut pentru trafic de migranti in noaptea de 27/28.08.2017, pe numele caruia judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Timis a emis un mandat de arestare pentru 30 de zile.