Pompierii din Timis au intervenit, miercuri, pentru lichidarea unui incendiu puternic izbucnit la o fabrica din localitatea Sag, la cativa kilometri de municipiul Timisoara. Flacarile s-au intins aproximativ cinci mii de metri, fara a fi inregistrate victime, transmite News.ro.

UPDATE 15.29 Pompierii au reusit sa stinga incendiul izbucnit la turnatoria de aluminiu, dar doua echipaje vor mai ramane la fata locului cateva ore pentru pentru supravegherea zonei. O parte din hala care ardea in totalitate s-a prabusit, dar nu au fost persoane ranite intrucat cei 80 de muncitori au reusit sa iasa.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului General pentru Situatii de Uegenta (IGSU) un puternic incendiu a izbucnit, miercuri, la o fabrica din localitatea Sag, aflata la cativa kilometri de municipiul Timisoara.

Pompierii militari intervin la fata locului cu noua autospeciale de stingere, o autoscara si o cisterna, pentru limitarea propagarii flacarilor. De asemenea, la locul interventiei s-a deplasat si un echipaj SMURD.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Timis au declarat, pentru news.ro, ca incendiul se manifesta la o turnatorie de aluminiu in interiorul careia exista mai multe butelii.

"A existat pericol de explozie, intrucat in zona erau mai multe butelii. Cele aflate in afara halei au fost indepartate, dar se lucreaza cu precautie pentru ca incendiul este generalizat si exista pericol de prabusire. Incendiul este localizat, dar nu se intervine din interior, pastrandu-se precautia", au declarat reprezentantii ISU Timis.

Potrivit acestora, mai multe persoane s-au autoevacuat din hala cuprinsa de flacari.