Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat, miercuri, la sosirea la Consiliul Superior al Magistraturii, ca in Justitie exista cultura dezbaterii publice fara sa se jigneasca, informeaza Agerpres.

Augustin Lazar si Tudorel ToaderFoto: Colaj foto / Sursa: Agerpres

Intrebat despre afirmatiile ministrului Justitiei, Tudorel Toader, potrivit carora "unii spun ce stiu, altii stiu ce spun", seful Ministerului Public a cerut sa nu fie dramatizata o dezbatere publica.

"Este o dezbatere publica. Va rog sa observati ca in Justitie exista cultura dezbaterii publice fara sa se jigneasca nimeni pe nimeni si prin urmare noi ar trebui sa ne pastram calmul si nu sa incitam. Cred ca nimeni nu doreste sa incite o dezbatere, care este o dezbatere de idei si care e caracterizata prin cultura si prin seriozitate", a spus Lazar.

Ministrul Tudorel Toader a anuntat miercuri dimineata, intr-o conferinta de presa, ca a trimis pachetul legislativ privind modificare legilor justitiei la Consiliul Superior al Magistraturii pentru avizare, nu si la Parchetul General pentru ca "procurorii nu fac legi".