Romania va avea un centru de mentenanta la Aerostar Bacau pentru intretinerea si repararea avioanelor F-16 achizitionate din Statele Unite, potrivit News.ro. Amintim ca Romania a incheiat un contract pentru cumpararea a 16 astfel de avioane de lupta iar ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, a spus ca s-ar mai dori achizitionarea altor 36 in urmatorii ani.

Avion F 16 al fortelor Aeriene RomaneFoto: Hotnews

Premierul Mihai Tudose a semnat, miercuri, un acord cu Jonathan Hoyle, vicepresedinte al Lockheed Martin, pentru transferul de tehnologie la cele mai inalte standarde pentru avioanele F16, au declarat surse oficiale pentru News.ro.

Ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, si sefi ai structurilor militare implicate in procesul de achizitie de tehnica militara s-au intalnit, marti, cu o delegatie a Lockheed Martin, companie americana specializata in cercetarea, dezvoltarea, productia si integrarea tehnologiilor avansate din domeniul militar, care a venit cu propuneri de colaborare cu industria nationala de aparare, potrivit Ministerului Apararii Nationale (MApN).

Conform sursei citate, reprezentantii companiei americane au prezentat oportunitatile de cooperare industriala si propuneri de colaborare cu industria nationala de aparare, iar partea romana a detaliat cele opt programe esentiale de inzestrare ale Armatei Romaniei, dar si alte intentii privind dezvoltarea de noi tehnologii militare in Romania.

Planul de inzestrare a Armatei Romaniei 2017 - 2026 a fost aprobat, in 1 august, in sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), astfel ca pentru realizarea celor opt Programe de inzestrare, cu fonduri multianuale planificate in valoare de 9,8 miliarde euro.