Un tanar in varsta de 24 de ani, din comuna vasluiana Muntenii de Sus, care conducea o motocicleta cu viteza excesiva, a decedat, in noaptea de marti spre miercuri, in urma unui accident de circulatie, dupa ce a fost lovit de o masina, informeaza Agerpres.

Potrivit politistilor, din accident a rezultat si ranirea grava a altui tanar de 21 de ani, care era, de asemenea, pe motocicleta.

"Evenimentul a avut loc chiar in fata Spitalului de Urgenta Vaslui. Un autoturism nu a acordat prioritate si a intrat in coliziune cu o motocicleta care circula cu viteza foarte mare. In urma impactului violent, conducatorul motocicletei a decedat pe loc, iar un alt pasager din motocicleta a fost ranit grav. Conducatorul auto al masinii nu a fost ranit. Pe numele acestuia a fost intocmit dosar de cercetare penala pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa", a declarat miercuri, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Vaslui.

Conducatorul auto mergea cu mancare la sotia sa, care este de profesie medic si care era de garda la Spitalul Judetean de Urgenta.

Conform martorilor, cei doi tineri de pe motocicleta circulau cu viteza de aproximativ 150 km/h. Impactul a fost atat de puternic, incat tinerii au fost aruncati in aer cativa metri.

Cadrele medicale de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Vaslui nu au asteptat ca victimele sa fie transportate cu ambulanta la spital, ci au iesit in fata unitatii sanitare pentru acordarea de ingrijiri.

"Cand am auzit bubuitura puternica, am luat ce am putut mai repede si am mers la locul producerii accidentului. Am gasit doua victime, dintre care una in stop cardiorespirator. Din pacate, in ciuda manevrelor de resuscitare, tanarul nu a putut fi salvat", a declarat dr. Gabriel Olaru, din cadrul UPU Vaslui.

Sosite la spital, unele rude ale victimelor au devenit agresive, fiind necesara interventia jandarmilor.