Elevii claselor a V-a vor avea pe banci la inceputul anului scolar doar manualele de Sport, Religie pentru cultul romano-catolic, Limba si literatura Materna Maghiara si Limba si Literatura Romana pentru scolile cu predare in limba maghiara, potrivit unui raspuns transmis Hotnews de catre Ministerul Educatiei. Timp de opt saptamani, profesorii vor preda dupa un ghid elaborat de Institutul de Stiinte ale Educatiei.

manualeFoto: Hotnews

Astfel, elevii vor incepe anul scolar fara manualele de la cele mai importante materii, dar vor avea la Sport, Religie si Limba Maghiara, asa cum arata sisite-ul manuale.edu.ro, unde pot fi vizualizate si variantele tiparite ale acestora.

Timp de opt saptamani, elevilor li se va preda de catre profesori dupa niste brosuri de 296 de care vor ingloba toate continuturile materiilor la care nu exista manuale.

"Pana la solutionarea contestatiilor de catre CNSC, in ceea ce priveste asigurarea manualelor scolare destinate elevilor de clasa a V-a, Ministerul Educatiei Nationale a decis introducerea unui indrumator-ghid al elevului care este elaborat sub coordonarea MEN, tiparit si distribuit in scoli pana la data de 11 septembrie. Acesta va fi utilizat in primele 8 saptamani de scoala. Ghidul este structurat in 19 capitole, cate unul pentru fiecare disciplina din loturile contestate (19 in total). In momentul in care licitatia se va finaliza - estimam ca acest lucru se va intampla in cele 8 saptamani - ghidul va fi inlocuit de manualele propriu-zise", mai arata raspunsul transmis de catre ministerul Educatiei, prin purtatorul de cuvant Loredana Iordache.