Sesiunea de toamna a admiterii in invatamantul profesional de stat incepe marti, iar inscrierea elevilor se va derula in doua faze. Dupa prima etapa de admitere in invatamantul profesional de stat au mai ramas 18.934 de locuri libere, din care 1.320 de locuri pentru elevii romi, dintr-un total de 36.134 de locuri aprobate. Inscrierea pentru admiterea in invatamantul dual este programata in 29 si 30 august, in unitatile de invatamant care au acest tip de oferta si care mai au locuri libere. Pentru anul scolar 2017-2018, la nivel national, in invatamantul dual mai sunt disponibile 1.775 de locuri, potrivit news.ro.

Potrivit Ministerului Educatiei Nationale, sesiunea de toamna a admiterii in invatamantul profesional de stat incepe marti, iar inscrierea elevilor se deruleaza in doua faze. Astfel, in perioada 29 - 31 august, zilnic, pana la ora 15:00, elevii interesati se pot inscrie la unitatile de invatamant profesional unde au ramas locuri libere dupa prima etapa si care organizeaza sesiune de preselectie pe baza fiselor de inscriere in invatamantul profesional de stat.

In perioada 4 - 5 septembrie, are loc inscrierea la unitatile de invatamant profesional cu locuri libere in urma primei etape de admitere si care nu organizeaza sesiune de preselectie.

Dupa prima etapa de admitere in invatamantul profesional de stat au mai ramas 18.934 de locuri libere (din care 1.320 de locuri pentru elevii romi) dintr-un total de 36.134 de locuri aprobate.

MEN informeaza ca inscrierea pentru admiterea in invatamantul dual este programata in zilele de 29 si 30 august, pana la ora 15:00, in unitatile de invatamant care au acest tip de oferta si care mai au locuri libere.

Pe langa fisa de inscriere in invatamantul profesional de stat va fi anexata si fisa de optiuni pentru invatamantul dual care se elibereaza si se completeaza la unitatea de invatamant care organizeaza invatamant dual. Scolarizarea in invatamantul dual are o durata de trei ani si include stagii de pregatire practica in cadrul companiilor partenere. Elevii beneficiaza de o bursa lunara de 200 de lei, de o bursa suplimentara, precum si de alte facilitati prevazute in Contractul de parteneriat pentru formarea profesionala a elevilor prin invatamantul dual, cum ar fi: transport, cazare si masa asigurate de operatorii economici in mod gratuit.

Pentru anul scolar 2017-2018, la nivel national, in invatamantul dual mai sunt disponibile 1.775 de locuri (dintr-un total de 3.539 de locuri). In sesiunea de vara au fost admisi 1.764 de elevi.