Ministrul Justitiei Tudorel Toader si procurorul general Augustin Lazar anunta luni seara, intr-un comunicat comun, ca au stabilit ca in perioada urmatoare sa aiba loc o intalnire cu parlamentarii din Comisia speciala de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, la care vor fi invitati si membri ai CSM.

Augustin Lazar si Tudorel ToaderFoto: Colaj foto / Sursa: Agerpres

Ministerul Justitiei si al Parchetul General au difuzat luni seara un comunicat in care aduc precizari, "avand vedere informatiile contradictorii vehiculate in spatiul public referitoare la initiativa unei intalniri" intre ministrul Justitiei, Tudorel Toader, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Augustin Lazar, si membrii Comisiei speciale de ancheta a Senatului si Camerei Deputatilor pentru verificarea aspectelor ce tin de organizarea alegerilor din 2009 si de rezultatul scrutinului prezidential.

Potrivit comunicatului, ministrul Tudorel Toader si procurorul general Augustin Lazar "au stabilit ca, in perioada urmatoare, sa aiba loc o intalnire cu parlamentarii din Comisia speciala de ancheta", reuniune la care "vor fi invitati si membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM)".

Comunicatul mai precizeaza ca intalnirea va avea loc la sediul Ministerului Justitiei sau al CSM, la o data ce va fi stabilita de comun acord.

In cursul zilei, deputata Oana Florea, presedinta Comisiei de ancheta, a anuntat ca cei din conducerea Comisiei, procurorul general Augustin Lazar si ministrul Justitiei Tudorel Toader, in calitate de mediator, vor avea o intalnire in cursul acestei saptamani pe tema dosarului clasat referitor la scrutinul prezidential din 2009.

Ea a precizat ca intalnirea se va desfasura in biroul ministrului, miercuri sau joi.

Insa, la scurt timp, Parchetul Inaltei Curti a transmis ca procurorul general "nu are cunostinta despre o asemenea intalnire la Ministerul Justitiei si cu atat mai putin despre obiectul acesteia".