Trenul Orient Express a oprit luni in Gara Sinaia, cei aproximativ o suta de calatori de multiple nationalitati fiind intampinati de oficialitatile locale si vizitand apoi Castelul Peles, relateaza Agerpres.

Orient Express in gara din SinaiaFoto: Facebook / CFR Calatori

"Este a 19-a calatorie pentru noi de la Paris la Istanbul si retur si este la fel de emotionat de fiecare data. Pasagerii sunt foarte bucurosi sa traverseze toate tarile. Calatorim din Paris si suntem foarte fericiti sa fim aici in Sinaia. (...) Ne-am oprit mereu in Sinaia pentru ca este o oprire istorica datorita regelui Carol si trecutului pe care el l-a avut cu Orient Expressul. (...) Este o oprire speciala pentru noi, mai ales sa ii vizitam castelul", a declarat Bruno Jensens, senior tren manager.

Potrivit acestuia, in tren se afla 98 de pasageri si 44 de membri ai staff-ului, care depun toate eforturile pentru a face ca fiecare turist sa aiba parte de o calatorie perfecta.

Reprezentanti ai Primariei Sinaia au declarat pentru Agerpres ca turistii din Orient Express au fost intampinati de oficialitatile locale, iar apoi au vizitat Castelul Peles situat pe domeniul regal din statiune.

"Dupa 134 de ani, celebrul tren de epoca Orient Express traverseaza din nou Romania. Povestea lui incepe la 4 octombrie 1883, cand pleca in prima sa calatorie, din Gare de Strasbourg (Paris), cu destinatia Istanbul. (...) Fiecare vagon, construit in anii 1920, are propria poveste legata de numele unor regi sau al unor celebritati. Vagoanele au fost reabilitate si asigura tot confortul si luxul calatorilor. Cristal venetian, tapiserii orientale, portelanuri chinezesti si piese de mobilier din cedru sau lemn de trandafir, totul a fost restaurat pentru ca Orient Express-ul sa arate ca odinioara", se arata intr-o postare pe pagina de Facebook a CFR Calatori.