Presedintele Federatiei Alma Mater, Anton Hadar, a declarat, luni, la finalul intalnirii pe care sindicalistii din educatie au avut-o cu premierul Mihai Tudose la Palatul Victoria, ca seful Executivului s-a angajat sa depuna toate eforturile ca, anul acesta, cadrele didactice sa primeasca banii pe care i-au castigat in instanta, fiind vorba despre 730 de milioane de lei pentru invatamantul preuniversitar si de 84 de milioane de lei pentru invatamantul superior, informeaza News.ro.

Hadar, a afirmat ca, daca in luna noiembrie cadrele didactice nu vor primi banii castigati in instanta, "vor fi probleme clare de conflict" intre ei si Guvern.

"In luna septembrie, toate cele trei federatii din educatie au consilii nationale de conducere, le prezentam rezultatele acestor discutii si vedem incotro o apucam. Va asigur ca, daca in noiembrie nu vor veni banii pentru plata sentintelor, vor fi probleme clare de conflict. Domnul prim-ministru s-a angajat ca va depune toate eforturile ca anul acesta, noi, cei din educatie, sa luam banii care ni se cuvin pe procese, pe sentiinte definitive si executorii, pentru ca altfel lucrurile vor degenera in atacuri pe cale legislativa din partea sindicatelor.

Este vorba de 730 de milioane pentru invatamantul preuniversitar si de 84 de milioane pentru invatamantul superior. Total, 814 milioane. Speram ca aceasta suma sa fie integral acoperita de Guvern in luna noiembrie", a declarat Anton Hadar.