Doi tractoristi ai unei societati agricole din judetul Galati s-au ales cu dosar penal, dupa ce au fost depistati cu camera de termoviziune in noaptea de duminica spre luni in timp ce furau motorina, se arata intr-un comunicat de presa transmis luni de Serviciul Teritorial al Politiei de Frontiera Galati, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, operatorul care deservea sistemul de supraveghere cu termoviziune din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Galati a observat, pe directia localitatii de frontiera Sivita, in apropierea digului de protectie al raului Prut, doua tractoare si doua persoane care nu isi justificau prezenta in zona.

Un echipaj s-a deplasat la fata locului si a oprit cele doua tractoare, la volanul carora se aflau doi barbati, ambii in varsta de 39 ani, angajati ai unei societati agricole care detine terenuri agricole si culturi in zona de frontiera.

In urma verificarilor efectuate asupra mijloacelor de transport, politistii de frontiera au descoperit mai multe recipiente din material plastic ce contineau cantitatea totala de 360 de litri de motorina.

Cei doi au declarat ca au sustras cantitatea de combustibil dintr-un rezervor al tamburilor unui dispozitiv de irigatii, aflat in functiune, ce apartine societatii la care sunt angajati, cu intentia de a o valorifica.

Motorina a fost predata administratorului firmei, iar cele doua persoane sunt cercetate de catre politistii de frontiera galateni sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.