Premierul Mihai Tudose isi explica peFacebookdecizia de a transfera Institutul Cantacuzino la Ministerul Apararii si transformarea lui in unitate militara prin "sentimentul si speranta ca o mana forte, alaturi de un proiect bine stabilit" vor ajuta ca acesta sa redevina functional.

Mihai TudoseFoto: Captura Antena 3

Mihai Tudose scrie ca Institutul trebuie sa redevina functional, pentru ca are un rol strategic national si regional in asigurarea independentei Romaniei in domeniul productiei de vaccinuri.

"Institutul Cantacuzino are un rol strategic national si regional in asigurarea independentei Romaniei in domeniul productiei de vaccinuri. Tocmai de aceea, revitalizarea si dezvoltarea activitatii institutului este un obiectiv asumat al Guvernului.

Institutul Cantacuzino trebuie sa redevina functional, iar pentru a ne asigura ca acest lucru se va intampla, am decis ca acesta sa fie preluat de catre Ministerul Apararii Nationale si transformat in unitate militara cu conducere militara. Am sentimentul si speranta ca o mana forte, alaturi de un proiect bine stabilit, vor indeplini aceasta misiune de importanta nationala, iar eu personal voi urmari indeaproape intregul proces.

Institutul reprezinta un brand romanesc, cu o istorie de aproape un secol si cu multe performante atinse, motive pentru care trebuie sa ducem mai departe aceasta mostenire", scrie Tudose pe pagina sa de Facebook.