A doua etapa de selectie a celor o suta de castigatori la extragerea lunara a Loteriei bonurilor fiscale la care participa bonurile emise in luna iunie va avea loc duminica. Pentru ca au fost depuse peste 1.600 de cereri si se acorda doar o suta de premii, castigatorii vor fi stabiliti in baza unui algoritm, iar extragerea este publica si va incepe la ora 18:50.

Potrivit Ministerului Finantelor Publice, in prima etapa a extragerii lunare au fost desemnate ca fiind castigatoare bonurile fiscale emise in data de 26 iunie 2017, cu o valoare de 20 de lei.

Dupa centralizarea bonurilor fiscale castigatoare, depuse in termenul legal de 30 de zile, a rezultat un numar de 1.659 cereri de revendicare, fiind depasit astfel numarul maxim de premii stabilit prin lege (cel mult o suta de premii).

Extragerea va fi organizata in studioul TV al Loteriei Romane, incepand cu ora 18:50 si va consta in extragerea unui numar cuprins intre 1 si 1.659.

"Numarul extras in cadrul acestei trageri va fi primul castigator. Pentru desemnarea celui de-al doilea castigator, se aplica crescator la primul numar extras un pas care are valoarea egala cu ziua emiterii bonului fiscal castigator (26). Pentru stabilirea celorlalti castigatori, pasul se aduna succesiv la numarul desemnat anterior ca fiind castigator", explica reprezentantii Ministerului Finantelor Publice.

Daca in urma aplicarii acestei proceduri de selectie se depaseste numarul unic maxim atribuit bonurilor fiscale din lista (1.659), urmatorul numar castigator din lista este dat de diferenta dintre suma determinata prin aplicarea pasului (26) la baza de referinta si numarul unic maxim atribuit (1.659), continuand cu aplicarea pasului pana la stabilirea numarului maxim de premii prevazut de lege, respectiv o suta. In procesul de aplicare al pasului, numerele selectate ca fiind castigatoare sunt eliminate din lista.

Dupa stabilirea celor o suta de bonuri fiscale castigatoare, acestea vor fi centralizate si transmise in termen de doua zile catre ANAF in vederea incarcarii rezultatelor in "Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale", respectiv pentru verificarea autenticitatii bonurilor fiscale castigatoare de catre Directia Generala Antifrauda Fiscala, prin directiile regionale antifrauda fiscala.

Persoanele care merg la Fisc pentru revendicarea premiilor trebuie sa depuna in original bonul fiscal castigator, alaturi de copia actului de identitate si de o cerere.

Un bon fiscal este considerat castigator doar daca indeplineste cumulativ conditiile prevazute de lege, avand inscrise elementele obligatorii care arata ca a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat.

In acest an sunt organizate in total 14 extrageri ale loteriei bonurilor fiscale, dintre care 12 lunare si doua ocazionale, fiecare cu un fond de premiere de un milion de lei.