Organizatorii evenimentului de muzica si poezie Nocturne au fost amendati, vineri seara, cu 500 de lei pentru tulburarea linistii publice. Evenimentul este organizat de ARCEN (Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate). "Am fost amendat pentru organizarea Nocturnelor ARCEN de poezie contemporana de catre Politia Romana (prin agentii de la Sectia 1) pe motiv de tulburare a ordinii publice. Nu am primit niciun avertisment. Mi-au dat o amenda de 500 lei. Evenimentul se terminase la venirea agentilor", a scris presedintele ARCEN, Edmond Niculusca, pe pagina sa de Facebook.

HotNews.roFoto: Hotnews

Edmond Niculusca sustine si ca politistii "Au refuzat sa constate care e situatia pe terasa."

"Au scris in Procesul-verbal ca s-a organizat o . Nu am reusit sa vad tot ce era scris sub ", mai spune Edmond Niculusca.

Evenimentul a inceput vineri, la ora 21:00, pe terasa blocului Magheru One, invitati fiind poetii Razvan Tupa si Valentin Busuioc. Evenimentul face parte din a treia editie a proiectului "21 de Nocturne. Poezie contemporana, Muzica si Vin", care are loc pana pe 15 septembrie, potrivit News.ro.

La editia din acest an a proiectului, cofinantat de AFCN, sunt invitati 12 poeti: Svetlana Carstean, Claudiu Komartin, Denisa Duran, Adrian Dinis, Alex Vasies, Ana Dragu, Dina Frinculescu, Flavia Adam, Mitos Micleuseanu, Radu Nitescu, Razvan Tupa si Valentin Busuioc.

"Nocturnele din acest an vor oferi o experienta complet noua: vom imbina lecturile de poezie, muzica si dialogurile, cu jam session, dans, expozitii, performance-uri, dar si cu vin pentru buna dispozitie si cu carti de poezie pentru luat acasa", potrivit organizatorilor.

Accesul la eveniment este gratuit, dar se face doar pe baza de rezervare, prin completarea unui formular online.