Numarul deceselor cauzate de rujeola a urcat la 33, potrivit informarii publicate vineri de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica, citate de Agerpres. Cel de-al 33-lea deces a survenit la o fetita de 10 luni cu malnutritie si retard psihomotor sever.

Copilul, cetatean irakian, a intrat in tara, in judetul Timis, pe data de 7 iulie. Copilul a fost confirmat cu rujeola serologic si prin izolare virala in luna august, a precizat Institutul National de Sanatate Publica.

La sfarsitul lunii iulie a fost inregistrat cel de-al 32-lea deces cauzat de o complicatie la distanta a rujeolei, la o persoana in varsta de 29 de ani, imunocompromisa, din judetul Dolj. Persoana a fost confirmata serologic cu rujeola in luna februarie 2017, iar in luna iunie au aparut primele simptome ale complicatiei postrujeolice care a fost confirmata prin identificare virala - encefalita subacuta mioclonica rujeoloasa.

Cele 33 de decese au fost inregistrate astfel: 9 in judetul Timis, 6 in Arad, 7 in Dolj, 3 in Caras Severin, cate un deces in Bihor, Cluj, Calarasi, Satu Mare, Vaslui, Galati, Mures si Bucuresti.