Doisprezece persoane din Irak, Afganistan si Pakistan, care au incercat sa iasa ilegal din tara, cu scopul de a ajunge intr-un stat din Spatiul Schengen, au fost prinse de politistii de forntiera din cadrul Sectorul Politiei de Frontiera Bors.

Potrivit Politiei de Frontiera, vineri, in jurul orei 4.00, politistii au observat pe directia localitatii de frontiera Santion, mai multe persoane care se indreptau spre teritoriul statului vecin, pe jos, prin culturile agricole.

Politistii au oprit grupul de 12 persoane, format din patru barbati, o femeie si sapte minori, in apropierea granitei si condus la sediul sectorului pentru cercetari.

Din primele verificari efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca cei in cauza sunt cetateni din Irak, Afganistan si Pakistan , cinci adulti, cu varste cuprinse intre 20 si 42 de ani, si sapte minori, cu varste intre 2 ani si 14 de ani, toti solicitanti de azil in tara noastra.

Migarntii au declarat, potrivit politistilor, in cadrul primelor cercetari ca au calatorit pana in apropiere de granita cu un autoturim si intentionau sa treaca frontiera din Romania in Ungaria, pe jos, pentru a ajunge intr-un stat din Spatiul Schengen.

Politistii de frontiera le-au intrerupt calatoria si au intocmit actele de urmarire penala pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.