Un comisar sef de la Penitenciarul Craiova prins in flagrant, in luna iulie, in timp ce primea bani de la o persoana careia i-ar fi promis angajarea pe un post de sofer in cadrul unitatii a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, informeaza News.ro.

Barbatul este acuzat ca a pretins unei persoane 5.000 de euro, din care a primit efectiv 4.000, in schimbul promisunii de angajare in functia de sofer, iar ulterior a mai cerut si primit de la alti doi denuntatori sumele de 5.000, respectiv 4.000 euro, pentru a le facilita angajarea pe posturi de agenti de penitenciare.

Potrivit Directiei Generale Anticoruptie, in 23 august, Parchetul Tribunalului Dolj a finalizat cercetarile intr-un dosar penal in care ofiteri ai Serviciului Judetean Anticoruptie Dolj din cadrul DGA au facut urmarirea penala, iar procurorul a intocmit rechizitoriul si a dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui S.M., comisar-sef de penitenciare la o unitate din Craiova pentru trei infractiuni de trafic de influenta si o infractiune de inselaciune.

Astfel, in 5 iulie, comisarul sef de la Penitenciarul Craiova a fost flagrant delict in timp ce primea 1.000 euro de la un denuntator caruia ii promisese ca-l va ajuta sa se angajeze ca sofer la penitenciar.

"In perioada august 2016 - mai 2017, S.M. i-a pretins denuntatorului suma de 5.000 euro, din care a primit 4.000 euro, in trei transe (3.000 euro si in doua randuri cate 500 euro), cu promisiunea ca ii va facilita incadrarea din sursa externa pe un post de agent de penitenciare. La sfarsitul lunii mai, o persoana s-a prezentat la D.G.A. - S.J.A. Dolj, unde a formulat un denunt cu privire la cele aratate mai sus, indicand faptul ca urmeaza ca in perioada urmatoare sa remita faptuitorului si diferenta de 1.000 euro pana la concurenta sumei de 5.000 de euro pretinsa.

Situatia a fost sesizata de indata Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj, fiind dispusa si organizata cu operativitate actiunea de prindere in flagrant, S.M. fiind surprins imediat dupa ce a primit de la denuntator suma de 1.000 euro in autoturismul proprietate personala", precizeaza DGA.

Aceeasi sursa mentioneaza ca suspectul a fost dus la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj, fiind ulterior retinut pentru trafic de influenta, iar apoi arestat preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Dolj, masura mentinuta si la Curtea de Apel Craiova.