Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, se afla joi dimineata la Judecatoria Urziceni (judetul Ialomita), unde asista la sedinta publica de judecata, potrivit unor surse judiciare. El este insotit de o angajata din minister, potrivit acelorasi surse. Tudorel Toader si-a delegat astazi semnatura, la fel ca si secretarul de stat Marieta Safta.

Tudorel ToaderFoto: AGERPRES

Aceasta este prima vizita a lui Tudorel Toader dupa ce ieri a prezentat principalele propuneri de modificare a legilor justitiei. Propunerile au starnit un scandal urias: mare parte a societatii civile, presedintele Iohannis, partidele de opozitie si unele asociatii ale magistratilor criticand dur unele masuri propuse de ministrul Toader.

Principalele propuneri de modificare a legilor justitiei anuntate de Tudorel Toader sunt: excluderea presedintelui Romaniei din procedura de numire a sefilor DNA, DIICOT si Procurorului General; raspunderea materiala a magistratilor pentru erorile judiciare, infiintarea unui nou parchet pentru urmarirea penala a magistratilor si mutarea Inspectiei Judiciara la Ministerul de Justitie.